Introductiegids Santo Domingo
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Introductiegids Santo Domingo

Reisgidsen Santo Domingo

Santo Domingo is de oudste Europese stad van de Nieuwe Wereld en is in 1496 gesticht door Christopher Columbus zijn broer Bartolomé. Hier waren de eerste geplaveide straten van de Nieuwe Wereld, alsmede het eerste ziekenhuis, de eerste universiteit, de oudste overlevende kerk. Geloof ons als we zeggen dat de lijst daar nog niet ophoud.

Tegenwoordig is Santo Domingo met een bevolking van gemiddeld 2,2 miljoen inwoners, de bruisende hoofdstad van de Dominicaanse Republiek en het economische, politieke en culturele centrum. Ondanks zijn grootte, behoudt de stad zijn charmes van een klein dorp en kan je de typische warmte van de Latijnse cultuur op elke hoek terugvinden.

De geplaveide straten en koloniale huizen in Oud Santo Domingo - prachtig gerestaureerd en geconserveerd dankzij door de overheid gesponsorde projecten en door zijn UNESCO status - brengen je naar een ander tijdsperk, maar wanneer je maar wil kan je genieten van de moderne kant van deze hoofdstad met goede restauranten, merengue clubs en nog veel meer.

Meer Reisgidsen Dominicaanse Republiek

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.