Attracties Santo Domingo
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Attracties & Hoogtepunten Santo Domingo

Zona colonial

Zona colonial
Santo Domingo's koloniale zone, die beschermd wordt, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO - en het is niet moeilijk te zien waarom. Het gebied staat vol met koloniale huizen, kerken en pleinen die nog uit de 16de en 17de eeuw dateren. Verder zijn er vele musea, restaurants, cafés, bars, parken, winkels en nog meer te vinden.

Catedral de Santa María la Menor
Santo Domingo's prachtige kathedraal is de oudste kathedraal van de Nieuwe Wereld. De eerste steen werd in 1514 door Christopher Colombus´zoon gelegd, en de constructie werd afgerond in 1540. Binnen in de prachtige gevel van goud getint koraalkalksteen is er een indrukwekkend interieur die Gotische en Barokke elementen combineert.

Andere Kerken
De kathedraal is maar een van de vele kerken uit de koloniale tijd die er te vinden zijn door het centrum heen. The Convento de la Orden de los Predicadores, een frandicaans klooster gebouwd in 1510, is het oudste klooster uit de Nieuwe Wereld en roept om een bezoekje. Andere interessante kerken zijn onder andere:

  • Capilla de Nuestra Señora de los Remedios (16de eeuw)
  • Iglesia de Nuestra Señora de las Mercedes (begin 16de eeuw)
  • kathedraal Santo Domingo cathedral
  • Iglesia de Santa Clara (1552)
  • Iglesia de Santa Bárbara (1574)
  • Iglesia de la Regina Angelorum (eind 16de eeuw)
  • Iglesia de San Lázaro (1650)
  • Capilla de la Tercera Orden Dominica (1729)

Parque Colón
Tegenover de kathedraal en in het hart van de kolonische zone kan je dit groene plein vinden, waar allerlei soorten mensen lopen om mensen te ontmoeten, rond te wandelen, te ontspannen of gewoon een beetje mensen te kijken.

Alcazar de Colón
Dit indrukwekkende gebouw van kalksteen dateert nog uit het begin van de 16de eeuw en ligt op de kliffen van de Ozama Rivier. Het gebouw is gebouwd door Christopher Columbus´zoon Diego, die er uiteindelijk de gouverneur werd met zijn familie. Dit geweldige paleis - ooit het centrum van de Spaanse rechtzaal en nu het meest bezochte museum van de Dominicaanse Republiek - heeft 24 kamers en open-lucht loggias die zijn versiert met meubels, schilderijen, wandtapijten en nog meer details uit de koloniale tijd.

Meer Reisgidsen Dominicaanse Republiek

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.