Монтеверде гид
Enforex

Монтеверде пътеводител

Монтеверде

Монтеверде е основано през 1950 от малка група квакери от Алабама, САЩ които искали да отбегнат службата в американската войска. Те избрали това спокойно място, което по-късно ще стане известно като Монтеверде поради няколко причини. Преди всичко Коста Рика запазила неотралитет и политика на отказ от войни през годините ...точно това, което последователите на тази миролюбива религия търсели. От друга страна студеният планински климат бил идеален за отглеждане на добитък. Оттогава нататък тази група от 11 семейства заживели целесъобразен начин на живот разчитайки на земята, отглеждайки добитък и произвеждайки сирене.

Половин век по-късно, Монтеверде продължава да бъде място където може да се оттървете от стреса на модерния свят. Местните продължават да се съпротивляват на модернизацията - града все още е без асфалтирани улици и е запазил спокойния си начин на живот. Обкръжен от изобилна тропическа растителност, Монтеверде е рай на екотуризма и модел за зелен природосъобразен начин на живот.

Ако сте почитател на природата с приключенско сърце, пригответе се за назабравимо пътуване сред различните видове пътеки и преходи, изследвайки недокоснатите природни резервати и наслаждавайки се на богатото тропическо разнообразие на местната флора и фауна.

Учи испански в Монтеверде

Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->