Introductiegids Monteverde
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Introductiegids Monteverde

Monteverde Introductiegids

Monteverde is gesticht in de jaren 50 door een kleine groep Quakers uit Alabama, Verenigde Staten, die niet naar de oorlog gestuurd wilden worden. Ze kozen deze serene lokatie om een aantal redenen. Allereerst, Costa Rica heeft een niet-geweldadig, leger vrije grondwet. Ten tweede, het koude bergklimaat was perfect om vee te houden. Vanaf die dag begon een groep van 11 families aan een simpele manier van leven door vee te houden en kaas te maken.

Ongeveer een halve eeuw later blijft Monteverde een plek om je terug te kunnen trekken van het stresvolle leven van de moderne wereld. De lokale bevolking weerstaan de modernisatie - de stad heeft nog steeds onverharde wegen - en behoudt zijn vredige manier van leven. Omringd door weelderige tropische bossen, is het een paradijs voor ecotoerisme geworden en een voorbeeld voor een ¨groene¨, milieubewuste manier van leven.

Dus als je een natuurliefhebber bent met een avontuurlijk hart, bereid je dan maar voor op een onvergetelijke reis waarbij je per kabelbaan van boomtop naar boomtop vliegt, wandelpaden van elk soort beklimt, de ongerepte natuurlijke reservaten kan gaan ontdekken en de rijke diversiteit van tropische flora en fauna kan koesteren.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.