Какво да правим Антигуа
Enforex

Какво да правим в Антигуа

Отидете на посещение в музеите
Антигуа притежава изненадващо много малки интересни музеи, които ще ви пренесат назад във времето с книги, мебелировка, произведения на изкуството, оръжия и мн.други, които датират от времето на богата слава на Антигуа.

    Музей Антигуа
  • Museo de arte colonial /Музей на колониалното изкуство
  • Museo de Santiago / Сантяго музей
  • Museo del libro antiguo / Музей на античните книги

Изследвайте руините
Много от най-интересните и посещавани атракции на Антигуа, колкото и странно да звучи, са в руини. Голяма част от Антигуа остава в разруха след опустошителното земетресение от 1773, което довело до изоставянето на града и провъзгласяването на Гватемала сити за новата столица на Гватемала. Когато града бил изоставен, останките на забележителните църкви, манастири и правителствени сгради били занемарени, без да се реставрират. Много от тях били възстановени от части и днес са интересни обекти за посещение.

Качете се на вулкана!
Антигуа е обградена от вулкани, някои от които са подходящи за еднодневни походи сред природата. Pacaya Volcano, който все още е активен, е най-популярния вулкан за посещение в Гватемала. Този вулкан почти винаги е в състояние на изригване и посетителите могат да се възхитят на врящата лава. Другият активен вулкан, Fuego Volcano, има по зрелищни изригвания и разходките около него зависят a) от деня на вулканична активност b) степента на внимание, когато приближавате кратера. Двата най-близо разположени заспали вулкани, Agua Volcano и Acatenango Volcano, са с множество туристически пътеки, които благодарение на по-високата си надморска височина, осигуряват незабравими гледки.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->