Антигуа атракции
Enforex

Антигуа атракции

Антигуа атракции

Parque Central
Географското и социално сърце the Parque Central е зеления централен площад на града. Граничещ с няколко исторически сгради, парка разполага с места за отдих, зелена растителност, пътеки и множество фонтани, най-големия от който е възстановен от 18-ти век, точно в центъра на площада.

Iglesia de la Merced
Докато тази зашеметяваща и сложно декорирана църква, претърпяла щети от множеството земетресения тя била възстановена и сега е забележителен пример на испанска колониална барокова архитектура. В близост до църквата може да посетите останките на това, което било прилепен манастир от 16-ти век.

Iglesia y Convento de Capuchinas
За разлика от други сгради в Антигуа, разрушителното земетресение от 1773 оставя този манастир почти непокътнат...но монахините му били толкова изплашени, че изоставили града. Това, което оставили след себе си било прекрасна архитектура от 18-ти век, с добре запазени градини, вътрешни дворове и отделни заключени помещения, където наистина може да усетите живота в един манастир отпреди много векове.

El Arco de Santa Catalina
Arco Антигуа Сега един от най-разпознаваемите символи на Антигуа, тази необикновенна улична арка била построена с изцяло практична цел. Манастирът Santa Catalina се разрастнал, това наложило допълнителна площ. Допълнителното пространство за разширение било от другата страна на улицата. Проблемът? Конвентът бил религиозно средище и следователно служителите му не трябвало да излизат толкова често на улицата, само и само, за да стигнат до другата част на манастира. Затова била издигната арка, която да свърже двете части на конвента (манастира), позволявайки на монахините да преминават от едната до другата страна на обителта, без да бъдат забелязвани.

Monasterio de Santo Domingo
Останките на манастира Santo Domingo, който е построен през 1583 почти разрушен през 1773, което го прави интересно място за посещение. В миналото святото място имало две камбанарии. В днешно време част от руйните са превърнати в уникален хотел.

Catedral de San José
Тази катедрала от 17-ти век е била някога най-голямия храм в Централна Америка, но като много сгради, претърпяла множество тежки щети от земетресението. Част от колосалната катедрала е възстановена и може да се потопите сред някогашното и великолепие.

Частни колониални сгради
За по близък контакт с миналото на Антигуа, може да посетите някои от чудесно възстановени колониални домове, сред който Casa de los leones и Casa Popenoe .


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->