Wat te doen in Antigua
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Wat te doen in Antigua

Ga musea hoppen
Antigua heeft een handvol verrassend interessante kleine musea die je via boeken, meubels, kunst, wapens en nog veel meer, meer dan honderd jaar terug neemt naar Antigua´s glorieuze dagen.

    Museum Antigua
  • Museo de arte colonial / Museum van koloniale kunst
  • Museo de Santiago / Santiago Museum
  • Museo del libro antiguo / Antiek boek Museum

Ontdek de ruïns
Veel van Antigua's meest interessante en meest bezochte plekken liggen, hoe raar het ook mag klinken, in volledige ruïnes. Het grootste deel van Antigua werd vernietigd tijdens de verwoestende aardbeving van 1773, wat resulteerde in het bijna compleet verlaten Antigua en de aanstelling van de huidige hoofdstad Guatemala Stad. Toen de stad werd verlaten, zijn alle prachtige kerken, kloosters en overheidsgebouwen achtergelaten zoals ze waren. De meeste zijn tegenwoordig op zijn minst voor een deel gerestaureerd en ze zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken.

Bewandel een vulkaan!
Antigua is letterlijk omringd door vulkanen, waarvan sommige een geweldig dagje uit zijn voor buiten types die zin hebben in een stevige wandeling. De Pacaya Vulkaan, die nog steeds actief is, is Guatemala´s poplulairste vulkaan voor een bezoekje omdat er altijd wel beweging is en de bezoekers de gloeiende lava kunnen zien. De andere actieve vulkaan, Fuego Vulkaan, heeft wat geweldadigere uitbarstingen en wandel toeren a) hangen af van de vulkaan´s activiteit van die dag b) komen nooit in de buurt van de krater. Bij de twee bijna slapende vulkanen, Agua Vulkaan en Acatenango Vulkaan, zijn langere wandeltochten mogeljk dankzij hun grotere hoogte die een geweldig panoramisch uitzicht bezorgen.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.