Антигуа атракции
Enforex

Антигуа факти

Население 35,000 (приблизително)
Страна Гватемала
ЕзициИспански
ГеографияРазположен във високопланинската зона в южната централна част на Гватемала, граничеща с три вулкана: Agua, Fuego и Acatenango.
КлиматДокато Гватемала има тропичен климат, по високата надморска височина на Антигуа предопределя по-хладен климат от този в по-ниските части на страната. Температурите не варират толкова много през месеците, движейки се между 22ºC и 25ºC (71ºF и 77ºF), въпреки че през нощта температурите падат значително. Съществуват два отличителни сезона сух и дъждовен, като сухият продължава от ноември до май и дъждовният от май до октомври.
Местни ястия Кухнята на Гватемала е базирана главно на месо, птици, ориз, боб, царевица, авокадо и голяма разнообразие на местно-отглеждани зеленчуци и плодове.
Туристически офис INGUAT (Туристически офис )
Адрес: 4 Calle с 5 Calle (югоизточния ъгъл на парк Central в Palacio de los Capitanes Generales)
Tel: 78 32 07 63
Знаете ли че ?

Преди разрушителното земетресение от 1773, Антигуа тогава наречена Santiago de los Caballeros, е била столица на Гватемала. След като трусът оставя града в руини, столицата се премества в днешния град Гватемала сити и Сантяго бива преименуван на "La Antigua", означаващо старата столица.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->