Attracties Antigua
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Attracties & Hoogtepunten Antigua

Attracties in Antigua

Parque Central
Zowel het geografische als het sociale hart van Antigua, het Parque Central is het groene middelpunt van de stad. Het park grenst aan verschillende historische gebouwen, heeft bankjes, bomen, wandelpaden en ontelbare fonteinen, waarvan de grootste, gerestaureerde 18de eeuwse fontijn in het midden van het plein te vinden is.

Iglesia de la Merced
Ondanks dat deze adembenemende, uitvoerig versierde kerk veel schade heeft geleden door vele aardbevingen, is het groots gerestaureerd en is een spectaculair voorbeeld van de Spaanse koloniale Barokke architectuur. Het is ook mogelijk om de ruines van wat ooit een klooster uit de 16de eeuw was, naast de kerk te bezoeken.

Iglesia y Convento de Capuchinas
In tegenstelling tot menige andere gebouwen in Antigua heeft de verwoestende aardbeving in 1773 dit klooster vrijwel intact gehouden... maar de nonnen waren bang geworden en verlieten de stad. Wat zij achterlieten is een prachtig voorbeeld van 18de eeuwse architectuur, met goed bewaarde tuinen, binnenplaatsen en zelfs privé vertrekken waar het mogelijk is om echt te voelen wat het klooster leven inhoudt.

El Arco de Santa Catalina
Arco Antigua Tegenwoordig een van de best herkenbare symbolen van Antigua, deze schilderachtige boog die over de straat gebouwd is, is gebouwd om puur practische redenen. Terwijl het Santa Catalina klooster groeide, had de groeiende bevolking meer ruimte nodig. De beschikbare ruimte om uit te breiden was alleen beschikbaar aan de andere kant van de straat. Het probleem?? Het klooster was een kloosterorde en kon daarom niet de straat op, zelfs niet om het andere gedeelte van het klooster te bereiken. Daarom is deze boog gebouwd om de twee gedeeltes van het klooster te verbinden zodat de nonnen van de ene kant naar de andere konden zonder gezien te worden.

Monasterio de Santo Domingo
De ruïnes van het Santo Domingo mannenklooster, gebouwd in 1583 en bijna verwoesd in 1773, is zeker een bezoekje waard. Het had ooit twee klokkentorens en was gevuld met schatten; tegenwoordig is een deel van de ruïne veranderd in een uniek hotel.

Kathedraal van San José
Deze 17de eeuwse kathedraal was ooit een van de grootste in heel Centraal-Amerika maar, zoals wat er gebeurd is met vele gebouwen, bezweken door de zware schade van de aardbeving. Gedeeltes van deze kolosale kathedraal zijn herbouwd en je kan echt het gevoel krijgen van zijn voormalige - en huidige pracht.

Prive Koloniale Huizen
Voor een intieme blik in Antigua´s verleden, is het mogelijk om een aantal van de mooiste koloniale huis te bezoeken die zijn gerestaureerd. Casa de los leones en Casa Popenoe zijn daar twee van.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.