Фернан Кабалеро
Enforex

Фернан Кабалеро

Фернан Кабалеро, с истинско име Cecilia Francisca Josefa Böhl de Fabe, била предопределената да получи внимание в живота си. Родена на Коледа през 1796, тя ще стане известен новелист и журналист, с творби преведени на няколко езика. Нейните корени изиграват голямо значение за развитието на бъдещата и творческа кариера Баща и, уважаван автор от Германия, се заселва с майка и в Испания. Двамата и родители я окуражават да учи и постига. За съжаление тя бива нещастна в личния си живот, тъй като и тримата и съпруги загиват скоро след кратък период от време.

Първите си творби тя публикува под мъжкия псевдоним Фернан Кабалеро, още когато е журналистка. Тя пише статии за вестника 'La Ilustracion Española ya Americana'. По-късно през 1849 продължава с балетристика, въпреки че остава вярна на стила си, тъй като първите си произведения публикува във вестник. Името на тази творба е La Gaviota ( чайката); Интересен е факта, че нейната популярност идва по-късно с превода и през 1868.

Тя продължава да пише впечатляващи творби като La Familia de Albareda и Elia, но проявява и талант в писането на кратки разкази.

-->