Fernan Caballero
Spaanse informatiebronnen

Fernan Caballero

Fernan Caballero is het pseudoniem van Cecilia Francisca Josefa Böhl de Fabe. Zij werd geboren op een kerstdag in 1796 en zou een beroemd schrijfster en journaliste worden. De boeken van Caballero zijn in vele talen vertaald. Haar omgeving heeft haar toekomstige carrière zeer beïnvloed. Haar vader, een bekende Duitse auteur die naar Spanje verhuisd was, en haar moeder moedigden haar steeds aan goed onderwijs te volgen en zichzelf doelen te stellen. Caballero had geen geluk in de liefde, aangezien haar drie echtgenoten in relatief korte tijd stierven.

Ze begon als journaliste onder het mannelijk pseudoniem Fernan Caballero en schreef artikelen voor de krant ´La Ilustracion Española y Americana´. Vanaf 1849 begon ze fictie te schrijven. Haar eerste werk was La Gaviota (De zeemeeuw), dat vooral populair werd dankzij de vertaling in 1868.

Caballero heeft nog vele andere boeiende werken geschreven, waaronder La Familia de Albareda en Elia. Ook heeft ze enkele geweldige korte verhalen nagelaten, waarin ze op uitstekende wijze het plot verteld zonder een excessief gebruik van details.