Сантяго де Куба атракции
Enforex

Сантяго де Куба атракции

Parque Cespedes Парк Cespedes
Parque Cespedes Този централен площад е главния социален център на Сантяго де Куба. Това е мястото, където местни и посетители се събират. Около площада е разположена истинска смесица от архитектура, простираща се през вековете от колониални сгради от 15-ти век до модерни сгради от 20-ти век. Имението на основателя на града Диего Веласкес, катедралата, кметството, допълват пространството около площада.

El AyuntamientoКметството
Кметството построено през 1515 е масивна бяла сграда, която въпреки реставрацията от 20 век запазва атмосферата и колониалната си елегантност. Именно тук пред хиляди насъбрали се граждани Фидел Кастро провъзгласява победата на революцията през 1 януари 1959.

Catedral de Nuestra Señora de la Asunción Our Lady of Assumption Cathedral
Голямата бяло-жълта катедрала е построена през ранния 19-ти век и е последната от серия църкви, разрушени през вековете поради различни причини: пирати, земетресения и т.н. Храмът е в близост до Парка Cespedes. В църквата ще намерите забележителни фрески, покриващи арките, кубетата и криптата. Криптата съхранява останките на испанския конкистадор и основател на града Диего Веласкес .

Castillo del MorroДвореца Morro
Разположен приблизително на 15 километра южно от Сантяго де Куба е страховития Castillo del Morro, крепост построена през 1638, за да предпази залива на Сантяго от пирати и други нежелани посетители. Средновековната ренесансова сграда, която е разположена върху стръмни скали има 5 етажа с килии, галерии, подвижни мостове, оръжия и 1.5-метрови дебели крепостни стени.

Santuario del CobreSanctuary of Copper
Santiago de Cuba Santuario del Cobre Разположен на 18 километра на запад от Сантяго в планината Sierra Maestra, където били разположени старите медни мини е най-важния религиозен храм и най-известната църква на Куба: the Santuatio del Cobre. Построена през 1927, тя приютява свещената черна Мадона black Madonna закрилница на Куба: Virgen de la Caridad. Според местните поверия, статуята била открита през 17 век, носейки се в морето от трима рибари. Днес кубинците от цялата страна пътуват до това място, за да се поклонят в светилището.

Cuartel MoncadaКазармите Moncada
През 1953 група революционери, водени от Фидел Кастро, Раул Кастро и Че Гевара - атакуват тези казарми, надявайки се да откраднат оръжия. Опитът им е успешен, но в последствие много от участници биват затворени в затвор, въпреки това тази случка популяризира каузата на бунтовниците. Събитието се счита за първата от поредицата революционни борби, които завършват с провъзгласяването успеха на революцията и завземането на властта от Фидел Кастро през 1959. Днес в казармите има малък музеи "Исторически музей 26 юли"- Museo Histórico 26 de Julio, който проследява кубинската история след 1950г, но разбира се изложбата е главно фокусирана на събитията от 50-те години на миналия век.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->