Attracties Santiago de Cuba
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Attracties & Hoogtepunten Santiago de Cuba

Parque Cespedes Cespedes Park
Santiago de Cuba Parque Cespedes Dit centrale plein is hét middelpunt van Santiago de Cuba en een plek waar zowel lokale bevolking als toeristen allemaal heen lijken te zweven. Grote bomen bieden schaduw aan voor degene die even uit de de zon wil zitten en de bankjes zijn perfect om eens rustig naar alle voorbijgangers te kijken. Om het plein heen, zijn er allerlei verschillende soorten architectuur te vinden van de koloniale 15de eeuw tot aan moderne gebouwen uit de 20ste eeuw. Het plein wordt ´ingelijst´ door de villa van de stadsoprichter Dieog Veázquez, de kathedraal, het stadshuis en nog meer.

El AyuntamientoStadshuis
Het stadshuis, officiëel gebouwd in 1515, is een gigantisch wit gebouw dat, ondanks de 20ste eeuwse renovaties, zijn koloniale elegantie weet te behouden. Hier kondigde Fidel Castro op 1 januari 1959, voor duizenden mensen, de overwinning van de revolutie af.

Catedral de Nuestra Señora de la Asunción Onze lieve Vrouw van de hemelvaart Kathedraal
De grote, twee-torige, geel en witte kathedraal is aan het begin van de 19de eeuw gebouwd en is de laatste uit een hele serie kerken - de vorige gebouwen hadden een wat minder gelukkig lot: piraten, aardbevingen, etc. - aan de rand van Parque Cespedes. Binnen kan je spectaculaire fresco beschilderingen vinden die de arken en de koepel bedekken en een crypte waarin het stoffelijk overschot van de Spaanse veroveraar en stad oprichter Diego Velázquez ligt.

Castillo del MorroMorro Kasteel
Op ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Santiago de Cuba ligt het geweldige Castillo del Morro, een fort dat is gebouwd in 1638 om de stad tegen piraten en niet-uitgenodigde gasten te beschermen. Dit middeleeuwse en in Renaissance-stijl gebouwde fort, die op een steile helling uitsteekt in de zee, bestaat uit 5 niveaus cellen, doorgangen, ophaalbruggen, kanonnen en 1,5 meter dikke muren.

Santuario del CobreHeiligdom van Copper
Santiago de Cuba Santuario del Cobre Op 18 kilometer ten westen van Santiago in de Sierra Maestra bergen - waar de oudste kopermijnen zich bevinden - staat Cuba´s belangrijkste religieuze heiligdom en beroemste kerk: de Santuatio del Cobre. Binnen in deze kerk vind je de vereerde zwarte Madonna en de beschermster van Cuba: de Maagd van liefdadigheid, of Virgen de la Caridad. Volgens volksverhalen is het beeld aan het begin van de 17de eeuw gevonden door drie vissers terwijl ze in de zee dobberde. Tegenwoordig reizen Cubanen vanuit het hele land naar deze bezienswaardigheid om hun respect te tonen.

Cuartel MoncadaMoncada Barakken
In 1953, viel een groep revolutionairen - onder leiding van Fidel Castro, Raúl Castro en Che Guevara - deze barakken aan, hopend dat ze de wapens erbinnen te pakken konden krijgen. Het was een poging met succes en ondanks dat vele van hun gevangen werden genomen wordt dit toch beschouwd als het eerste grote evenement van de revolutionairen dat uiteindelijk resulteerde in het moment dat Fidel Castro het succes van de revolutie aankondigde in 1959 en de macht overnam. Binnenin deze barakken is een klein museum - het Museo histórico 26 de Julio - die de Cubaanse geschiedenis vanaf de jaren 50 bedekt maar vooral een beetje extra aandacht schenkt aan de 10 jaar vanaf de jaren 50.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.