Кито атракции
Enforex

Кито атракции

Старата част
Докато много от забележителностите, споменати по-долу, са част от стария квартал, този исторически район, който датира от няколко века, е достатъчно голяма атракция сам по себе си. Той бил първия град в света, обявен от UNESCO за място на световно културно наследство, което се обосновава от факта, че стар Кито притежава най-обширния и добре запазен колониален център в цяла Америка. Тук ще откриете забавен микс от сгради от колониалната ера, павирани улици, просторни площади, забележителни барокови фасади, големи църкви и мн. други.

Църквата на

Църквата на Compañía de Jesús
Може би най-красивия храм в цяла Америка, църквата Iglesia de la Compañía de Jesús е бароков шедьовър сьс сложна декорация и забележително оформена фасада с интригуващо вливане на детайли и символи от християнската и местните култури .

Църквата San Francisco
Красивата барокова църква от 16-ти век си струва да бъде посетена, с забележителните картини, склуптури и смесицата на християнски и местни декорации. Съседният музей, е разположен в това което било църквата към манастира. Тук се съхранява интересна колекция от религиозни и други предмети на изкуството.

Museo del Banco
Този музей е посветен на предмети на изкуството от преколумбийската, колониалната и ерата на независимост, Той е и най известният музей на Еквадор и трябва да бъде посетен задължително.

La Mitad del Mundo
Базиран на изчисленията за местоположението на Екватора от френски учен и изследовател, този масивен монумент е построен през 18 век, с намерението да стъпи върху известната ординатата. Модерните технолигии доказаха обаче, че Екваторът всъщност е на няколко стотин метра в страни от паметника, но въпреки това монумента е достатъчно впечетляващ и си струва да бъде посетен.

Plaza de la Independencia
Площада на независимостта (16ти век) или както често е наричан Plaza Grande (Големия площад), е главния площад и социално сборище на Кито. С площада граничат няколко емблематични сгради като: Катедралата, Кметсвото, правителствения дворец и двореца Archbishop. Площадът е особено зрелищен през нощта, когато околните сгради биват осветени.

Музея на града Кито

Музея на града
Двата етажа на музея са посветени на социалната история на Еквадор и представят сцени от всекидневния живот през различните етапи на историята на Еквадор, вариращи от живота в дома до живота по време на война и т.н.

Teleferiqo
Лифтът на Кито the Teleferiqo (с q заради Quito) е третият най-високо разположен лифт в света. Той се изкачва по склоновете на вулкана Pichincha на височина 4,000 метра (12,000 feet). Повозете се в ясен ден и се забавлявайте с невероятните гледки над града и вулканите разположени в далечина.

Музей Guayasamin
Посетете този интересен музей, за да видите творбите, създадени и събрани от Oswaldo Guayasamin, най-известния еквадорски съвременен худижник. Докато сте в Кито може да проверите впечатляващите стенописи на правителствения дворец и площада на независимостта.

Музей Mindalae
Отидете в района Mariscal, разположен на север от старата част града и се изгубете сред това уникално място. Разходете се в музея Mindalae с богатото му културно и етноисторическо наследство на хората, обитавали тези земи. Научете всичко за разнообразните култури от миналото и настоящето, които са населявали Еквадор в крайбрежните, андийските и амазонските части на страната.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->