Attracties Quito
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Attracties & Hoogtepunten Quito

Oude Centrum
Terwijl veel van de bezienswaardigheden hieronder een deel zijn van het oude centrum, is deze wijk - die al uit vele eeuwen terug dateert - een attractie op zichzelf. Het was de eerste stad in de wereld die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO stond, die er voor zorgen dat Quito het best bewaarde en grootste historische centrum van Latijns-Amerika is. Hier kan je een prachtige mix aan koloniale gebouwen, geplaveide straten, luchtige pleinen, geweldige Barokke gevels, grote kerken en veel meer vinden.

Iglesia de la Compañía de Jesús
Waarschijnlijk de mooiste kerk die op het Zuid-Amerikaanse continent te vinden is, de Iglesia de la Comañía de Jesús is een Barok meesterwerk met gecompliceerde decoraties, een adembenemende gegrafeerde gevel en een intrigerende fusie van details en symbolen uit zowel Christelijke als inheemse culturen.

Attracties Quito

Iglesia de San Francisco
Deze prachtige 16de eeuwse Barokke kerk is het zeker waard om een bezoekje te brengen, met de spectaculaire schilderijen en sculpturen en de mix aan Christelijke en inheemse decoraties. Het aangrenzende museum, dat zich bevindt in wat ooit het klooster van de kerk was, geeft toegang tot het koor en een interessante collectie aan religieuze kunst en artefacten.

Museo del Banco
Dit museum, wat zich vooral richt op kustwerken uit het pre-Columbus, koloniale en het onafhankelijkheids tijdperk, is een van Ecuador´s beroemste musea en kan tijdens een bezoek aan Quito zeker niet vergeten worden.

La Mitad del Mundo
Gebaseerd op de berekeningen van de evenaar´s precieze ligging door een Franse ontdekkingsreiziger en wetenschapper, werd dit enorme monument uit de 18de eeuw precies op de rand van de evenaar gebouwd. Moderne technologie heeft aangetoond dat de evenaar´s echte lokatie op ongeveer 30 meter verderop ligt, maar het monument blijft indrukwekkend.

Plaza de la Independencia
De Plaza de la Independencia, beter bekend als de Plaza Grande, is al het voornaamste plein en middelpunt van Quito sinds de 16de eeuw. Aan de rand van het plein zijn er verschillende karakteristieke gebouwen te vinden: de kathedraal, het stadshuis, het overheidspaleis en het paleis van de aartsbisschop. Het plein is vooral indrukwekkend als de nacht valt en de gebouwen zijn belicht.

Attracties Quito Museo

Museo de la Ciudad
De twee verdiepingen van dit leuke museum zijn toegewijd aan de sociale geschiedenis van Ecuador en hier worden scenes nagespeeld uit het dag-tot-dag leven uit de geschiedenis van Ecuador, van het thuisleven tot oorlogstijden en alles wat ertussen zit.

Teleferiqo
Quito's kabelbaan, de Teleferiqo (met de q voor Quito), gaat op de hellingen van de Pichincha vulkaan omhoog tot een hoogte van 4000 meter en is de twee-na hoogste kabelbaan ter wereld. Doe een ritje op een heldere dag en geniet van het onvergeetbare uitzicht over de stad die er precies onder ligt, alsmede van de verschillende vulkanen die je in de verte kan zien.

Museo Guayasamin
Bezoek dit interessante museum om het gemaakte en gecollecteerde werk van Oswaldo Guayasamin, Ecuador´s beroemste kunstenaar van het moment, te bezichtigen. Terwijl je in Quito bent kan je ook zijn indrukwekkende muurschilderingen bekijken bij het overheidspaleis op de Plaza de la Independencia.

Museo Mindalae
Ga naar het Mariscal district ten noorden van het Oude Centrum en verlies jezelf in deze unieke plek. Het Mindalae Museum duikt in de rijke culturele diversiteit van de vele verschillende mensen in Ecuador via een ethisch-historische benadering. Leer alles over de diverse culturen, zowel van uit het verleden als van tegenwoordig, die hebben geleefd in Ecuador ´s Amazone, Andesgebergte en kust regios.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.