Какво да правим Оаксака
Enforex

Какво да правим в Оаксака

Хапване

Хапване
Пътуването до Оаксака, призната от посетители и известни критици като кулинарната столица на Мексико, няма да бъде завършено, ако не опитате някои от чудесните градски гастрономични специалитети. Вкусни ястия, съблазнителни миризми, ресторанти за всички вкусове и банкови сметки.. подарете си едно незабравимо изживяване!

Разгледайте арт сцените
Оаксака има чудесна културна сцена, която през годините е създала талантлива общност от артисти и занаятчии. Старите градски улици са изпълнени с арт галерии, където може да разгледате и закупите всичко от преколумбийски предмети до съвременни картини. Чудесен начин да се потопите в местната култура от миналото до настоящето.

Пазарувайте, докато се уморите
С дълговековни традиции в изкуството и занаятчийството, които направиха града известен по света, Оаксака е изпълнен с чудесни пазари и улични сергии, където може да се натъкнете на различни видове домашно изработени сувенири: дърворезба, грънчарство, домашно изработени тъкани, бижутерия, стоки от кожа и мн.др.

Поразходете се наоколо
От съхранени през вековете градове до археологически руини, екскурзии и походи, плажове и т.н. Оаксака служи като прекрасна база за разнообразни еднодневни и по-продължителни пътувания. Ето и някои от предложенията ни:

    Още за Оаксака
  • Monte Alban. Задължителна за посещение атракция от преколумбийско време, старата столица Zapotec, дърворезби, пирамиди, храмове, църкви, гробници.
  • Mitla - археологична атракция, с невероятна архитектура на древния град Zapotec.
  • Puerto Escondido. Град за сърфисти с красиви плажове.
  • Централните долини. разглеждане на традиционни селища, планинско колоездене, ходене на излети сред природата и т.н .

Да се поразходим
Историческият градски център на Оаксака е обявен преди години за център на световното културно наследство на UNESCO, и това не е случайно! Забележително запазената стара част на града изобилства с многовековни калдаръмени улици, исторически сгради, барокови църкви, красиви площади и очарователна колониална атмосфера.

Още пътеводители за Мексико

Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->