Wat te doen in Oaxaca
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Wat te doen in Oaxaca

Eet
Eet Een reis naar Oaxaca, internationaal geprezen door reizende koks en gerenomeerde critici als Mexico´s culinaire hoofdstad, is simpelweg niet compleet tot dat je een aantal van de stad´s geweldige gastronomische traktaties hebt geproefd. Heerlijke gerechten, verrukkelijke geuren, restauranten voor alle smaken en bankrekeningen... geef je gehemelte een ervaring om te herinneren!

Peruse the artwork
Oaxaca heeft een geweldig culturele omgeving die, door de jaren heen, is veranderd in een getalenteerde gemeenschap van artiesten en ambachtslieden. De oude straten zitten vol met kunstgallerijen, waar je kunstvoorwerpen van de tijd pre-columbus tot aan nu kan bekijken - en kopen. Een prachtige manier om jezelf onder te dompelen in de lokale cultuur, zowel in het verleden als in het nu.

Winkel tot je erbij neervalt
Dankzij de rijke geschiedenis met handwerk en kunst, kun je in Oaxaca geweldige markten en straatkraampjes vinden waar allerlei soorten handgemaakte schatten te koop zijn zoals: houtwerk, aardewerk, handgemaakte stoffen, sieraden, leer en nog veel meer.

Doe een uitstapje
Van kleine inheemse dorpen tot archeologische ruïnes, wandel excursies, strand bestemmingen en alles er tussen in, Oaxaca is de perfecte basis voor een variëteit aan excursies, dagtochtjes, weekend uitstapjes, middag activiteiten, etc. Hier zijn een aantal suggesties:

    Puerto Escondido
  • Monte Alban. pre-Spaanse vindplek die zeker de moeite waard is, oude Zapoteken hoofdstad, houtsnijwerk, piramides, tempels, kerk, uitgegraven tombes.
  • Mitla. Archeologische vindplaats, oude Zapoteken stad, geweldige architectuur.
  • Puerto Escondido. Surf stad, stranden, water sporten.
  • Central Valleys. traditionele dorpen, mountain biken, wandelen, natuur.

Wandel
Oaxaca's historisch stadscentrum is jaren geleden door UNESCO tot World Heritage Site verklaard, en met een goede reden! De opvallend goed bewaarde oude wijk zit vol met eeuwenoude geplaveide straten, historische gebouwen, Barokke kerken, mooie pleinen en een charmante koloniale sfeer.

Meer Reisgidsen Mexico

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.