Сангрия
Enforex

Sangría

Рецепта за питието Сангрия просто не съществува. Взависимост от региона и индивидуалното предпочитание може да намерите много вариации и рецепти за Сангрия: различни пропорции на плодовете, с и без добавен алкохол, с или без газировка, червено и бяло вино и т.н. Предлагаме ви примерна рецепта за Сангрия, която ще охлади и овкуси вас и вашите приятели през топлите летни месеци:

Sangría рецепта

Съставки
3 литра червено вино
... или заместител на червеното вино с бяло вино за sangría blanca (бяла сангрия)
1 л лимонада
2 праскови
1 ябълки
2 портокали
1 лимон
1 щипка канела
Захар

Инструкции
Измийте и нарежете всички плодове на парчета. Добавете вино. След като ги оставите за малко, така че виното да поеме от плодовия аромат, добавете лимонада, захар и канела (Може да добавите и ликьор, ако желаете). Смесете всичко, истудете и сервирайте заедно с ледени и плодови кубчета.

Сангрия Алтернативи

Tinto de verano
Алтернативата на Сангрията, особено на юг, е tinto de verano. Буквално "червено вино от лятото ," питието е толкова ободряващо, колкото Сангрията. За да го приготвите са ви необходими много по-малко продукти от Сангрията: просто комбинирайте червено вино с испанска касера (може да замените испанската касера като комбинирате сода лимон и тоник). Също както със Сангрията ледените купчета и парчета лимон са добра добавка към питието.

Calimocho
Ясно е, че Сангрията не е единственото питие базирано на вино в Испания ! Произлизащо от баската дума kalimotxo, това питие добива слава през 70 години на 20 век в баската страна и оттогава се разпространява бързо в други части на страната. Любимо на младите испанци, то е евтино и при това вкусно. Много по-просто от рецептата за сангрия. Просто добавете една част червено вино (някои казват, че най-доброто вино за питието калимочо е най-евтиното продавано в кутии !) и друга част кока-кола. Наздраве !

Още за испанските питиета ...
-->