Sangría recept
Spaanse informatiebronnen

Sangría

HET recept voor sangría bestaat niet. Iedere regio heeft een eigen variatie op het recept met verschillende hoeveelheden fruit, met of zonder likeuren, met of zonder koolzuur, met rode of witte wijn, enz. De mogelijkheden zijn oneindig. Hieronder staat een voorbeeldrecept, zodat je dit koele en lekkere zomerdrankje eens met je vrienden kunt proberen:

sangria
sangria

Sangría

Ingrediënten
3 liter rode wijn
... of witte wijn voor sangría blanca (witte sangría)
1 liter limonade
2 perziken
1 appel
2 sinaasappels
1 citroen
kaneel
suiker

Bereiden
Was het fruit en snij het in kleine stukjes. Voeg wijn bij het gesneden fruit. Laat dit een paar uur staan en voeg vervolgens de limonade, suiker en kaneel toe (en eventueel andere likeuren). Meng alles samen en laat het even in de koelkast staan. Serveer de sangría met ijsklontjes en stukjes fruit.

Sangría alternatieven

Tinto de verano
De zuidelijke variant van sangría is tinto de verano, wat letterlijk "rode zomerwijn" betekent. Dit drankje is net zo verfrissend, maar heeft minder ingrediënten. Het bestaat uit rode wijn met Casera, waarbij de Spaanse Casera nog eventueel vervangen kan worden door tonic en citroenlimonade. IJsblokjes zijn, net als bij sangría, belangrijk en een stukje citroen op de rand van het glas is leuk om het geheel tropisch uit te laten zien.

Calimocho
Sangría is natuurlijk niet de enige drank in Spanje die met wijn bereid wordt! Calimocho - de naam komt van het Baskische woord kalimotxo - wordt ook met wijn bereid en is ontstaan in de jaren '70 in Baskenland, waarna deze drank zich verspreid heeft over het hele land. Calimocho is populair onder jongeren, omdat het goedkoop en lekker is. Je hoeft alleen maar rode wijn te mengen met coca-cola.

Meer over Spaanse drankjes: