Ел Сид
Enforex

El Cid

Легендарният герой El Cid - с истинско име Rodrigo Díaz - произхождал от сравнително богато семейство, но бил считан за човек на народа. Като цяло той бил перфектен във всеки един аспект на битките. El Cid завладява Валенсия, но преминава през доста препятствия, за да го постигне.

Историята

Служейки под флага на Крал Санчо II, El Cid се сражава в битката при Graus . В тази битка бил убит Remiro Lof Aragon. Тази случка издигнала образа му и той бил разпознат като впечатляващ войн. Той започнал работа за Alfonso VI, тъй като Sancho II бил убит. Тази случка не била голямо събитие за El Cid, тъй като Alfonso бил брат на Sancho II, а и човекът срещу когото той се сражавал. Скоро започнали слуховете, че Alfonso е замесен в убийството на брат си; Постепенно нещата за El Cid станали сложни и той бил отстранен от поста си, бидейки заменен от стария си враг .

По-късно в битката при Кабра през 1079, El Cid побеждава Abd Allah от Гранада, както и войските на Ordonez. Това вбесило краля, тъй като El Cid не следвал повелите на монарха. Той бил изпратен в изгнание. Вместо да преклони глава обаче както много други, El Cid предложил уменията и услугите си на графовете на Барселона. Неговото предложение било отхвърлено, решение, за което по-късно те ще съжаляват горчиво. Скоро El Cid намира късмета си в Сарагоса. Той побеждава армиите на Леон, Арагон и Кастиля. Alfonso започнал да се страхува от бъдеща загуба и привикал El Cid от игнание. El Cid притежавал доста впечатляваща армия от Маври и Християни, с който потеглил да завладее Валенсия.

За да постигне целите си той първо се погрижил за няколко стари належащи задачи като тази да посети Ramon Berenguer II, графът на Барселона. Поради факта, че El Cid първоначално предложил услугите си, той превзел властта на графа и го държал като заложник за откуп. В крайна сметка, El Cid освободил графа срещу откуп и позволил на малката си дъщеря да се омъжи за сина на графа. El Cid продължил да воюва в Испания, завладявайки градовете през който преминавал, за да постигне най-накрая целта си и да завладее Валенсия. Когато починал през 1099, жена му оглавила властта за 3 години след смъртта му.

Още за испанските герои
-->