Дон Кихот
Enforex

Дон Кихот

Образът на Дон Кихот, създаден от Мигел Де Сервантес, е най-добре познатият герой в Испания и един от най-прочутите в света. Дон Кихот е вдъхновение за Испания със сложната си личност, а и с приноса си към испанския език.

Историята в романа е разделена на две главни секции. Първата част е доста релаксираща и не се отклонява от комедиината страна на нещата, докато втората част се потатя много повече в психологическата страна на геройте. Героите на Дон Кихот и Санчо Панса служат за вдъхновения на множина. Дон Кихот също има важно влияние на испанския език, който е представен като пример за 'de cuyo nombre no quiero acordarme' (чийто име не искам да запомня), днес широко използвана испанска фраза.

Историята

Първоначално Дон Кихот е наречен Алдонза Лоренсо, когато се впуска в първото си приключение. Той влиза в пререкание с мулетари, опитващи се да поят магаретата си. Последва история, в която героя бива убеждаван от собственика на хан, че той всъщност е рицар По-късно главния герой отива в Толедо, където става за смях от търговци заради въображаемата му любима Дулсинея. След което в края на частта, Дон Кихот се прибира вкъщи с Педро Креспо.

Във втората част Дон Кихот успява да убеди Санчо Панса, неговия съсед, да му стане оръженосец. Оттук екшъна започва в сцени като епичната битка с вятърните мелници в La Mancha (Ла Манча), които той мисли за гиганти. Във своя път двамата се сблъскват с различни личности. Дон Кихот с охота се намесва в събития, които не се отнасят за него и които често му навличат множество проблеми.

Още за испанските герой
-->