Belle Epoque
Enforex

Belle Epoque

Награден с Oscar за най-добър чужд филм през 1992. Belle Epoque разказва историята на войник дезертирал от задълженията си по време на испанската гражданска война. Преведено от френски заглавието означава "красива ера", алюзия към периода от френската история. Фернандо, главният герой, в крайна сметка среща и става приятел с по-възрастния от него Маноло, собственик на голямо имение перфектно място за Фернандо да се скрие.

Той бързо осъзнава, че Маноло има четири красиви дъщери - Клара, Росио, Виолета и Луз -всяка, от който му грабват вниманието и те стават субект на опитите му да ги завоюва една по една. Той успява да съблазни и четирите дъщери, въпреки добрите му намерения да си намери съпруга. С всяка една от дъщерите обаче възникват проблемни ситуации, които го карат да прекъсне интимната си връзка. През това време най-малката сестра Луз (роля, изиграна от Пенелопе Круз), става забелижимо ревнива към вниманието, което той отделя към сестрите и. Фернандо бързо осъзнава, че е направил грешка и не е забелязал Луз отначало. Той осъзнава, че всъщност тя е истинското момиче за него.

Филмът получава положителни отзиви и е приветстван топло от публиката. Популярността му е и наградена с няколко много престижни награди сред които :

  • Oscar за най-добър чужд филм
  • 10 Goya награди включително: Най-добър филм и най-добър режисьор.
-->