Mar Adentro
Enforex

El Mar Adentro

Морето вътре (английски), El Mar Dentro разказва историята на Рамон Сампедро, 25 годишен рибар - роля изиграна от блестящия Хавиер Бардем - който остава инвалид по време на инцидент с гмуркане. Филмът показва борбата му да бъде признат от обществото като вменяем, за да има правото да умре с достойнство. 28-годишната битка, изпълнена с емоции, илюстрира деликатната връзка, която той има със семейството си. Историята показва, че въпреки че травмата го оставя паралиран той успява да развалнува хората чрез силата си на мисълта. През целият филм две жени се опитват да покажат на Рамон, че има смисъл да живее, въпреки че той със сигурност разбира това.

Награди и Признания

El Mar Dentro е филм подтикнал публиката в цяла Испания да заридае. Филмът получава множество награди, който говорят достатъчно за усилията и времето, вложени за представянето на смелия артистичен герой Рамон Сампедро. Сред завоюваните награди са :

  • Най-добър чужд филм-Academy Awards, Broadcast Film Critics Association awards, НАгради златен глобус и Satelite awards.
  • Най-добър актьор - Cinema Writers Circle
  • Най-добра поддържаща актриса - Cinema Writers Circle
  • Най-добър международен филм - Филмов фестивал венецияl
  • 15 Goya награди
-->