Feiten Antigua
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Feiten Antigua

Bevolking35,000 (gemiddeld)
LandGuatemala
TalenSpaans
GeografieGelegen in de centrale hooglanden in het zuiden van Guatemala en aangrenzend aan drie vulkanen: Agua, Fuego en Acatenango.
KlimaatGuatemala heeft een tropisch klimaat maar de hoogte van Antigua zorgt voor een koeler klimaat dan in bijvoorbeeld de lagelanden van Guatemala. Temperaturen verschillen niet veel per maand, deze liggen over het algemeen tussen de 22ºC en de 25ºC, al wordt het ´s nachts vaak wel koeler. Er zijn gemarkeerde droge en regenseizoenen. Het droge seizoen duurt van november tot mei en het regenseizoen van mei tot oktober.
Lokale Keuken Guatemala's keuken is vooral gebaseerd op vlees, pluimvee, rijst, bonen, mais, avocado en een breed scala aan locale vruchten.
VVVINGUAT (VVV)
Adres: 4 Calle met 5 Calle (Op de hoek zuid-oost van Parque Central in het Palacio de los Capitanes Generales)
Tel: 78 32 07 63
Wist je dat? Tot aan de verwoestende aardbeving in 1773, Antigua - toen het nog Santiago de los Caballeros- werd genoemd, de hoofdstad van Guatemala was. Na de aardbeving bleef de stad vrijwel achter met veel ruines, de hoofdstad werd verplaatst naar wat nu de dag Guatemala Stad is en Santiago kreeg de naam ¨La Antigua¨, dat de oude hoofdstad betekend.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.