Пенелопе Круз
Enforex

Животът на Пенелопе Круз

Родена на 28 април 1974, Круз е една от най-известните испански актриси, постигнала възхитителна репутация с участието си в множество международни филми през годините. Със силна страст към работата си тя започва кариерата си едва на 4. На девет учи класически танци последвани от 3 години балет. Тя притежава невероятен талант, който доразвива учейки джаз при Raul Caballero. През тийнейджърските си години печели наградата на състезанието 300 strong competition и се пробва като модел. По-късно участва в ролята на TV водещ за La Quinta Marcha, въпреки че истинската и звезда изгрява по-късно в творческата и кариера.

Първата и роля изиграва във филма Greek Labyrinth през 1993. Филмът показва Круз като дъщеря на детектив, който разследва изчезването на еротична танцьорка. По-късно тя продължава с филма Framed, където сценария представя бивш затворник, който става доносник на полицията. В този филм Пенелопе изиграва ролята на съблазнителната приятелка на престъпника. Belle Époque е друг ранен филм, който фокусира вниманието благодарение на голата сцена с Пенелопе Круз.

Истинският пробив обаче идва през 2000 с Woman on Top. В следващите години тя има относителен период на затишие, но през 2004 отговаря с Don't Move, за който научава италиански и печели италианския еквивалент на наградите Оскар. По-късно тя участва заедно с Том Круз в провокативния Vanilla Sky, който и осигурява така нужната популярност, за да бъде забелязана от филмовата гилдия; Връзката и с Том Круз само усилва тази слава, тъй като Том тъкмо се е разделил с Никол Кидман. Филмът Vicky Cristina Barcelona добави към колекцията и награда Oscar. Тя става една от малкото актриси успяла да спечели наградата, говорейки два езика в един филм.

Филми с Пенелопе Круз

Пенелопе Круз е надарена с много таланти, които тя осъвършенства в годините си на актьорски опит в завладяващи филмови роли. Тя работи с някой от най-влиятелните режисьори, актьори и актриси, с които придобива множество национални и международни награди. Някои от известните и филми са:

  • Belle Epoque
  • Open Your Eyes
  • The Girl of Your Dreams
  • Blow
  • Vanilla Sky
  • Volver
  • Vicky Cristina Barcelona
-->