Антонио Бандерас
Enforex

Антонио Бандерас

Роден на 10-ти август 1960, Антонио Бандерас приютява няколко таланта през кариера си като актьор, режисьор и певец. В ранните си години той открива страстта си към спорта и особено футбола. Той е близо до развитието на професионалната си кариера като футболист, но нещастна контузия със счупване на стъпалото му попречва пътя за успешна реализация. Следващият си талант той проявява на 19, когато започва кариерата си като актьор. За щастие той попада под крилото на легендарния испански режисьор Педро Алмодовар и изиграва много роли в негови филми. Една от най-впечатляващите му роли е тази от филма ¡Atame! през 1989г. Неговият герой Рики дава началото и тласъка на международната му кариера. След тази много важна стъпка той заминава за Холивуд, за да се превърне в звезда в няколко игрални роли най-запомнящата се, от които в Маската на Зоро.Той е първият испански актьор, който изиграва тази роля в 70 годишната история на митичния герой.

Началото и прогреса на кариерата му през годините

Той има шанса да работи с Том Круз и Брад Пит в интервю с вампир, със Силвестър Сталоун във филма Assassins и с Мадона в Евита. През този период той се опитва да пробие на режисьорската сцена. През 2003 Бандерас се обръща към една от другите си страсти: Сцената! Оттук тук той присъздава ролята на Раул Хулиян в продукцията Nine (девет). За тази си роля той печели наградите на външните критици и Drama Desk. Образът му в Zorro ще остане завинаги отпечатък за цялата му кариера, въпреки факта, че втората част на филма не печели толкова голямо одобрение както първата. Образът му се превъплъщава и в Шрек под формата на героя Puss in Boots. Озвучена от Бандерас, анимираната котка е директно олицетворение на образа му.

Други значителни проекти включват появата му в рекламни кампании на вериги като английската Marks & Spencers. Той проявява и голяма страст към виното, притежавайки 55% от винарна в северна Испания.

Списък на най-забележителните му Филми и Продукции

  • Mask of Zorro
  • Interview with the vampire
  • Assassins
  • ¡Atame!
  • Evita
  • Nine
-->