Мигел де Унаману
Enforex

Мигел де Унамуно

Мигел де Унамуно бил човек със силен характер, който работел в университета Саламанка. Той се противопоставил на генерал Милан Астрай. Докато другите мълчали той бил цитиран да казва "Понякога да си мълчалив е да казваш лъжи. Вие ще спечелите, защото имате достатъчно груба сила, но няма да убедите. За да убедите е необходимо това, което вие нямате: Причина и Право." Confrontation 1936 12-ти октомври

Живот и творчество

Унамуно завършва научна степен по философия, за да стане професор по гръцки език. Както може да си представите той бил доста открит, когато изразявал мнение или вярвания, говорейки срещу управлението на генерал Мигел Примо де Рибера и Франциско Франко. Той бил дълбоко религиозен и това може би било породено от постоянния ентусиазъм за безсмъртие. Унамуно притежавал комбинация от умения, въпреки че бил по известен с новелите си, отколкото с поезията. Една от известните му творби била Del sentimiento tragico de la vida en los hombres y en los pueblos.

Други интересни творби включват Amor y Pedagogia, Abel Sanchez: una Historia de Pasion (Историята на Кайн и Абел синовете на Адам и Ева), която изобразява първото убийство и други интересни моменти.

Унамуно забележителни творби

  • Del sentimiento trágico de la vida en los hombres y en los pueblos
  • Amor y pedagogía
  • San Manuel Bueno, mártir
  • Abel Sánchez: una historia de pasión
  • El Cristo de Velázquez
-->