Фламенко Китара
Enforex

Фламенко китара: История

Корените на Фламенко китарата са твърдо установени в мавърската и испанските култури, от които инструмента се развил. Всъщност китарата е смесица от инструменти присъщи на двете култури. Докато Фламенко танца е визуално най-зашеметяващия аспект на Фламенко изпълнението, изкуството на танца се развива изцяло около песните. Поради факта, че много от песните произлизат от епохата на етническо преследване, ще откриете че гласа на изпълнителя ридае от трудности и отчаяние и все пак се надява на по-добро бъдеще. Целта на китарата е главно да акомпанира на певеца. Днес обаче свиренето на Фламенко китарата се оказва само по себе си невероятна форма на майсторство.

Фламенко китара: Описание

Направена от испански кипарис и смърч, фламенко китарата е по-лека и представя по-ниски тоналности от събратя си класическата китара. Резултатът? Тя свири по-остър - и почти равен метален - звук. Съществуват също някои интересни отличителни черти на Фламенко китарата и начина, по който се свири на нея. Ритъмът и звука са много различни. Свиренето на испанска китара предопределя зачитането на някои правила, но майсторството изисква и добър слух, спонтанност и импровизация. . Резултатът е невероятно шоу, тъй като китарата едновременно създава мелодия, перкусия и слушателска наслада, за всеки един който е достатъчно щастлив да бъде наоколо.

Известни Фламенко Китаристи

Много Фламенко изпълнители са част от семейства или династии китаристи tocaores, и както е видно талантът се предава от едно поколение на друго. Пример за това е суперзвездата китарист Томатито, който наследил способността си от бащата Томате. Интересно, но дъщерята на Tomatito също продължава семейната Фламенко традиция като много обещаващ Фламенко певец.


Известни tocaores от близкото минало:

  • Tomatito
  • Paco de Lucía
  • Paco Pena
  • Manolo Sanlúcar
  • Enrique de Melchor
-->