Бикове
Enforex

Бикове

Бикоборството е популярно зрелище в Испания, въпреки че в днешно време ентусиазмът като че ли е утихнал в малка степен поради противоречивите мнения в обществото. Някои го считат за вид изкуство, тъй като изисква необходима доза грация и индивидуални умения да избегнеш пробождане . Други виждат противоречивият спорт като проява на жестокост към животното. Без значение как го възприемате вие персонално коридата все още е едно невероятно изживявания. Затова може да отидете и да прецените на живо вашето мнение, а особено когато сте в Испания със сигурност ще имате този шанс.

Бягането на биволи е друга интересна традиция в Испания. В голяма степен името казва всичко: няколко разярени биволи се пускат по предварително заграден участък от път. Междувременно група от смели и малко "лудички" бегачи тичат пред или рядом с биковете, за да опитат колко дълго могат да тичат преди да се превърнат в играчка за бивола или да успеят да избягат успешно от него. Не ви съветваме да пробвате, но със сигурност това ще бъде едно интересно изживяване.

Биковете са част от испанската култура от много години и тяхната интеграция в националните традиции е все още изключително важно за испанците особено за възрастното поколение. Както споменахме вече някои считат традициите с бикове за проява на лош вкус и наистина зависи, къде сте всъщност в Испания. В Барселона например местното правителство обяви бикоборството за забранено в града, което е смела стъпка, но и също знак, че този спорт не се приема така категорично както преди. В други райони то все още остава високо ценена традиция като в Андалусия например.

-->