Stieren
Spaanse informatiebronnen

Stieren

Stierenvechten is een populair spektakel in Spanje, hoewel de meningen tegenwoordig daarover verdeeld zijn. Sommigen bezien het als een kunstvorm, waarbij bekwame personen op een gracieuze manier moeten zien te vermijden dat ze doorboord worden. Anderen bezien het als een controversiële sport, waarbij dieren mishandelt worden. Misschien is het een idee om eerst een keer dit spektakel mee te maken, voordat je een eigen mening vormt. In Spanje heb je daar zeker de gelegenheid voor.

Het stierenrennen is een ander interessant Spaans spektakel. Stieren worden losgelaten op afgezette wegen, waardoor ze gedwongen worden een bepaalde route af te leggen. Ondertussen rent een groep dappere en/of gekke deelnemers voor of naast de stieren om te kijken hoelang ze dit kunnen volhouden zonder door de stieren gespietst te worden of te moeten vluchten. Het is niet raadzaam om aan dit evenement mee te doen, maar het is zeker interessant om te zien.

Stieren zijn al jarenlang onderdeel van de Spaanse cultuur en tevens belangrijk in de nationale tradities, vooral voor de oudere generatie. Maar, zoals gezegd, zijn er ook personen die het geen stijl vinden. Dit is afhankelijk van de plek waar je je bevindt. Zo is Barcelona door de overheid uitgeroepen tot een stad zonder stierenvechten. Dit is een gedurfde zet, die toont dat stierenvechten niet meer zo normaal is als vroeger. In andere gebieden, zoals Andalusië, worden de tradities echter gewoon voortgezet.

Meer over Spaanse symbolen: