Какво е езиково потапяне?
Enforex

Какво е чуждоезиково потапяне?

До скоро термина "immersion" ни навеждаше на мисълта за гмуркачи, изследващи дълбините на моретата и океаните за екзотична флора и фауна. Всичко това звучи малко странно, особено ако приложим термина към придобиване на нови езикови умения.

Колкото и да не е за вярване концепцията се прилага и в двата свята морския и лингвистичния, тъй като понятията са съизмерими и притежават много общи черти.

Помислете за това, когато едно дете се учи да плува, къде го отвеждат родителите му? Разбира се, че на басейн или плаж, за да може да практикува и да развие бързо умения за плуване в реална среда. След като прекара относително време в басейн, способностите му се подобряват значително, придобива увереност и преди да е осъзнало, овладява различни стилове в плуването.

Сега нека помислим за термина потапяне (гмуркане), свързвайки го с езика. Със сигурност съществуват различни видове граматични книги и интернет страници, училищни класове и частни уроци, които дават основни идеи за лексикални и граматични правила. Въпреки това езиците са сложна материя , която не може да бъда усвоена единствено, посещавайки класовете в училище за един или два часа седмично. В общи линии тези помощни материали ви помогат да се докоснете, но не и да навлезете в дълбочина в езика.

Всеки ден ще се сблъсквате с испански - питайки за половин килограм сирене на пазара, за адрес, срещайки се с хора в бара и т.н. Просто представете си разликата между една седмица в испански колеж и една седмица в Испания; Това са 2 часа срещу 168 часа целодневно обучение, практика и забавления.


Изберете курс и направете резервация!

20 вида Курсове по Испански, от които да избирате, Услуги и Настаняване.

-->