Uitdrukkingen in het Spaans
Spaanse informatiebronnen

Van reflecties over kwesties in het leven en relaties, tot onuitsprekelijke "trabalenguas" die je vaardigheid om woorden correct uit te spreken uitdagen, evenwel dat het leuk is voor jezelf om uit te proberen. Neem een kijkje op de volgende pagina´s voor allerlei spreuken, spreekwoorden en tongbrekers van de Spaanse taal waarmee je in contact zou kunnen komen als je het land bezoekt of met inheemse sprekers praat. Als je een paar van deze onder de knie hebt en ze op een natuurlijke manier gebruikt zodat ze bij het gesprek passen, zul je in staat zijn om bij elke groep met Spaans als moedertaal te passen en zal het klinken alsof je de taal al voor je hele leven spreekt!

Het enige wat je hoeft te doen is een middag wandeling maken langs de drukke straten of pleinen, een paar uur doorbrengen in een cafe met Spanjaarden om je heen, of een paar minuten in een supermarkt of winkelcentrum lopen om te realiseren dat Spanjaarden van gezegden en spreekwoorden houden. Ze gebruiken ze de hele tijd in dagelijkse gesprekken op een wijze die iemand die niet vertrouwd is met de zinswending of wat het werkelijk betekend zou kunnen verwarren. We hebben verschillende uitspraken voor vrijwel elke situatie en door ze te gebruiken kunnen we bijna alles uitdrukken van het meest eenvoudige idee tot de meest ingewikkelde gedachte, waardoor anderen de betekenis van wat we zeggen begrijpen, zelfs als we iets zeggen dat bijna abstract zou lijken als je niet realiseerde dat het een idioom of spreekwoord was. De schoonheid van deze zinnen is dat ze de meest rare of ingewikkelde situatie kunnen vereenvoudigen, door te laten zien dat het bijna hetzelfde is als andere dingen die je zou hebben kunnen ervaren als het er op neer komt; je kunt iets uit handen werpen, het uitleggen als gewoon een gril van de natuur, of zelfs het feit uitdrukken dat het op het einde allemaal goed komt door het gebruik van onze zinnen die deze ideëen kunnen toewijzen gewoon door ze uit te spreken in de juiste context.

We spelen graag met onze zinnen en woorden, met als gevolg dat we een groot aantal uitdagende tongbrekers hebben. Hier vindt je een lijst met veelvoorkomende gezegden met hun betekenis en het equivalent spreekwoord in het Nederlands, zodat je precies kan zien waar ze gelijk aan zijn en hoe je ze in gesprekken kunt gebruiken om jezelf duidelijk te maken. Je zult ook talrijke voorbeelden zien van de beste woordspellingen in de Spaanse taal, zodat je jezelf kunt uitdagen door ze niet alleen te vertalen voordat je hebt gelezen wat het betekend, maar ook te proberen ze te onthouden en ze hardop te zeggen zonder fouten. Mis deze leuke oefeningen niet, die je voor dat je het weet zou kunnen helpen om te klinken als een echte Spanjaard!

Populaire uitdrukkingen in het Spaans