Wat te doen in Santo Domingo
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Wat te doen in Santo Domingo

Merengue
Santo Domingo wordt beschouwd als de wereld hoofdstad van merengue, het is de plek om de merengue te horen, dansen en ervan te genieten. De beats van de merengue dienen als een soundtrack voor de Dominicaanse Republiek, waar het verreweg de meest populaire muziekstijl is die je overal, van luxe clubs tot handwerk winkeltjes en van restaurants tot hotellobbies, kan horen. Het is ook de nationale dansmuziek, dus verwacht dat je het veel gaat horen en dans de nacht in.

Santo Domingo

Winkel
Santo Domingo is beroemd om zijn winkeltjes die sieraden, beeldjes en andere voorwerpen gemaakt van amber en larimar, twee stenen afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, verkopen. Koop ze niet op straat, dan zijn ze waarschijnlijk nep. In plaats daarvan, ga naar goede winkels zoals de Swiss Mine, the Ambar Maldo cadeauwinkel en de Flor Ambar cadeauwinkel.

Leer alles over het tabak proces
In het Museo del Tabaco of in de Boutique del Fumador kan je alles zien en leren over het proces van het maken van een sigaar.

Ga naar een baseball wedstrijd
De sport baseball is geweldig populair in Santo Domingo, waar de fans niet alleen hun eigen lokale en nationale divisies volgen tijdens de winter (november - februari), maar ook de Amerikaanse eredivisie volgen van april tot oktober. Veel spelers spelen in beide divisies aangezien de seizoenen elkaar niet overlappen, wat van de wedstrijden in Santo Domingo een geweldige baseball ervaring maakt. Het Estadio Quisqueya is het stadion van Santo Domingo´s twee professionele teams: Escojido en Licey. Ga zeker een wedstrijd kijken als je rond wintertijd naar Santo Domingo gaat - wij garanderen je dat het de moeite waard is!

Ga een nacht uit
Santo Domingo heeft een geweldig nachtleven, van chique clubs tot lokale live muziek, sfeervolle barretjes en bruisende merengue clubs. Geniet van alles wat er aangeboden wordt!

Meer Reisgidsen Dominicaanse Republiek

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.