Wat te doen in Santiago de Cuba
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Wat te doen in Santiago de Cuba

Ga naar een baseball wedstrijd
baseball Santiago de Cuba Santiago de Cuba is, zoals vele Cubaanse steden, geobsedeerd door baseball en het professionele team is vaker dan niet een van de beste in de nationale eredivisie. Het baseball seizoen loopt van eind winter tot aan de lente, dus als je in de stad bent, koop kaartjes en ga naar het Estadio Guilermo Moncada voor een wedstrijd.

Doe een baai cruise
Santiago's baai - de Bahía de Santiago - is zonder twijfel een van de meest onderscheidende kenmerken van de stad. Je kan een baai cruise voor heel redelijke prijzen boeken of de ferry nemen naar het klein eilandje Cayo Granma en het vissersdorpje bezoeken.

Ga op een excursie naar het Baconao Natuurpark
Dit park, op 25 kilometer ten zuidoosten van Santiago, wordt beschermd door UNESCO als een biosfeer reserve en heeft een grote variëteit aan aantrekkelijke attracties, zowel natuurlijk als kunstmatig. Naast de afgezonderde stranden, weelderige tropische bossen en een grote biodiversiteit aan flora en fauna, kan je de volgende excursies doen:

  • La Gran Piedra: Een gigantische rots (51m lang x 25m hoog x 30m wijd) die je kan beklimmen voor een fantastisch panoramisch uitzicht.
  • Baconao
  • Valle de la Prehistoria: Een park met 250 dinosaurussen op echt voormaat gemaakt uit steen.
  • Laguna Baconao: Een herschapen Taíno (inheemse stam) dorp.
  • Oude koffieplantages, samen met de eerste koffieplantage van het land.
  • Acuario: Een klein aquarium met dolfijnen shows.
  • Granjita Siboney: Waar Castro en zijn revolutionaire cohorten sliepen en de laatste voorbereidingen troffen de nacht voor de beroemde aanval op de Moncada Barracks (zie Santiago Attracties).

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.