Wat te doen in Quito
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Wat te doen in Quito

Ga winkelen
Ga winkelen Ecuador is gespecialiseerd in verschillende handarbeiden, voornamelijk alpaca truien, aardewerk, wandtapijten, hoeden en juwelen. Veel van wat je in Quito zal vinden is massa productie, toch kan je wel echt unieke kunstwerken vinden, als je de tijd neemt om echt te zoeken in de winkels en op de marktjes. De beste plek om unieke Ecuadoriaanse handwerken te vinden is net buiten Quito, in de dorpjes van de Andes.

Als je er de tijd voor hebt, ga dan naar het twee uur verderop liggende dorpje Otavalo, wereldwijd bekend om zijn spectaculaire zaterdagmarkt waar je allerlei soorten handwerken kunt vinden. De grootste markt is op zaterdag, maar je kan elke dag van de week gaan om fantistische spulletjes te vinden.

Ontdek de natuur
Op 2 uur rijden van Quito is er een overvloed aan mogelijkheden om de natuur op zijn best te kunnen ontdekken. Ga naar het Cotopaxi Nationale Park om te wandelen, bergfietsen en paardrijden door de prachtige natuur. Ga een dag naar Mindo en het Bellavista Cloud Forest Reserve en bewonder de rivieren en watervallen, om het nog niet te hebben over de diverse mix aan tropische flora en fauna, inclusief 400 verschillende soorten vogels, bijna altijd in een deken van magische mist.

Verdwaal in de straten van het Oude Centrum
Quito's charmante oude centrum is het uitgebreidst en best bewaarde centrum in de Amerika´s volgens UNESCO, die Quito als eerste stad ooit als World Heritage Site heeft verklaard. Passeer een paar uur wandelend door de geplaveide straten, ga mensen kijken op een van de vele terrasjes en bekijk alle unieke winkeltjes.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.