Wat te doen in Cusco
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Wat te doen in Cusco

Ga een dag naar Machu Picchu
Cusco is bekend als de doorgang naar Machu Picchu... en om een goede reden! Deze oude Inca plaats is Peru´s meest bezochte attractie, op maar 80 kilometer buiten Cusco. Gelegen op een bergrand boven de Urubamba Vallei, is Machu Picchu in 1462 gebouwd op de hoogte van het Inca rijk.

Gelukkig voor ons is deze plek nooit ontdekt door de Spaanse veroveraars en is dus niet bezweken onder de vernietiging door plundering zoals bij vele andere Inca steden is gebeurd.

Dwaal rond in Barrio de San Blas
Barrio de San Blas De meest schilderachtige wijk in Cusco is San Blas. Gelegen op een heuvel, wordt het gekenmerkt door artiesten studios, ambachtelijke winkels, barretjes en restaurants. Bijna alles is voetgangersgebied wat toevoegd aan de relaxte bohemian sfeer, en deze wijk biedt meer dan een paar geweldige uitkijkpunten over de stad aan.

Mensen kijken in Plaza de las Armas
Het Plaza de Armas wordt niet alleen omringd door een handvol van Cusco´s mooiste gebouwen en kerken, maar heeft ook vele restaurants en cafés om eens lekker te gaan zitten, de sfeer op te snuiven en te kijken naar de nooit ophoudende activiteiten op het plein.

Winkel voor ambachten
Het inheemste erfgoed van Cusco en alles eromheen is zeer levendig door een grote variëteit aan handgeweven textielen, handwerk en andere lokale producten. Blijf weg van de toeristenplekken; ga in plaats daarvan naar de marktjes.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.