Wat te doen in Cordoba
Populaire bestemmingen in Latijns-Amerika

Wat te doen in Córdoba

Güemes

Ga antiek winkelen
De Güemes wijk, voornamelijk Calle Belgrano, is beroemd om zijn one-of-a-kind antiek winkels, waar je allerlei schatten kunt vinden. In het weekend vind je in Güems een uitzonderlijke handwerkmarkt.

Ga een avondje uit in de stad
Dankzij de 200.000 grote universiteits bevolking, heeft Córdoba een bruisend nachtleven dat rond middernacht begint en die je rustig laat drinken en dansen tot de zon weer opkomt. Nueva Córdoba is de voornaamste uitgaansbuurt, met Calle Rondeau als de beste nachtelijke bestemming.

Ga terug in de tijd
Córdoba heeft de best bewaarde kolonische architectuur van Argentinië. Het stadscentrum staat vol met 16de, 17de en 18de eeuwse gebouwen en pleinen die je mee terugnemen naar de stad´s kolonische tijdperk.

Zie de condors
Condor Het nationale park Quebrada del Condorito is een nationaal park die goed is voor een perfect dagje uit buiten Córdoba. Het beslaat 37.000 hectare en heeft spectaculaire rotsachtige vlaktes. Zijn meest belangrijke rol is als nestplaats voor de condors uit de Andes, en tegelijkertijd als oefenplek voor de condors om te leren vliegen. Vanaf de entree van het park, neem de 9 kilometer route naar het Balcón Norte (noorder balkon), want vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de vliegende vogels.

Fietsen, wandelen & nog veel meer buitensporten
De bergen en vlaktes om Córdoba heen bieden fantastische mogelijkheden aan om te gaan bergfietsen, wandelen, klimmen, paardrijden, skydiving en nog veel meer.

Schrijf je vrijblijvend in voor een cursus

20 verschillende programma´s voor alle leeftijden, huisvesting en een uitstekende service.