Spaans Winkelen
Spaanse informatiebronnen

Winkelen / De compras

Wanneer je gaat winkelen, het maakt niet uit of je op zoek bent naar een plek om te gaan dineren of voor de nieuwste schoenen, er zijn een reeks van woorden die je onvermijdelijk zal moeten gebruiken om jezelf duidelijk te maken. Dit gedeelte van onze website is opgezet om je te voorzien van verschillende termen die variëren van de beschrijving van een plaatselijke winkel tot de benodige termen voor acties zoals het passen van een kledingstuk of het vragen voor een bepaalde maat. Deze zullen allemaal op een bepaald moment van pas komen, dus het onder de knie hebben van deze woorden is een nuttig hulpmiddel.

Er zijn veel termen die je misschien zou moeten gebruiken om jezelf goed te kunnen redden. Als je op zoek bent naar een bepaald soort winkel, maar een beetje verdwaald bent in de nieuwe stad, dan kun je altijd iemand die voorbij loopt vragen voor een routebeschrijving naar de dichtsbijzijnde winkel die je zoekt, zoals een bakkerij of bloemist. Terwijl je in de winkel bent, zou je om de manager kunnen vragen als je iets in het bijzonder wilt weten en een wat meer verantwoord antwoord nodig heeft, of je kunt vragen of het goed is dat je de paskamer in gaat om kleding te passen. Je kunt ook de tekens in de etalageramen of in de winkel lezen die je informatie zou kunnen geven over een bepaalde aanbieding of korting, of zien waar de rekken zijn geordend naar groote in kledingwinkels.Het zal je in ieder geval helpen om gemakkelijker je weg te vinden.

Op deze manier, vanaf de eerste dag, zul je in staat zijn naar je favoriete winkels te gaan of het zal je helpen de dagelijkse klusjes te doen met je familie of huisgenoten met wie je verblijft. Je zult in staat zijn souvenirs te halen voor degenen die aan het wachten zijn tot je terugkeert naar huis, evenals het kopen van een aantal nieuwe dingen voor jezelf, en natuurlijk het kopen van eten tijdens je verblijf zodat je geen honger krijgt. Zorg ervoor dat je deze woorden noteert (of bookwijzer deze pagina zodat je er naar terug kunt verwijzen); je zult ze zeker veel gaan gebruiken.

Winkel/Shop
Winkelcentrum

Markt
Supermarkt

Bakkerij
Boekhandel
Slagerrij
Vismarkt
Bloemenwinkel
Fruit winkel
Kapsalon
Gereedschapswinkel
Juwelier
Papier winkel
Patisserie
Parfumerie
Schoenenwinkel

Winkelier
Verkoopassisent
Klant

Proberen / Passen
Paskamer
Maat

Prijs
Uitverkoop
Korting

Kopen
Ruilen/Terugbrengen
Verkopen

La tienda
El centro comercial

El mercado
El supermercado

La panadería
La librería
La carnicería
La pescadería
La floristería
La frutería
La peluquería
La ferretería
La joyería
La papelería
La pastelería
La perfumería
La zapatería

El / la comerciante
El / la dependiente
El / la cliente

Probar
El vestuario
La talla

El precio
La rebaja
El descuento

Comprar
Devolver
Vender