Spaanse Vraagwoorden
Spaanse informatiebronnen

Vragen / Preguntas

In het Spaans zeggen we vaak "preguntando se lleva a Roma". Met andere woorden, als je twijfels hebt, moet je niet bang zijn om te vragen. Dit is een filosofie die we proberen vast te houden, en als je aan het leren bent is het belangrijk dat je dit advies onthoud. Wanneer je in Spanje bent, zal je in allerlei situaties heel veel vragen moeten stellen en je zult deze vragen in het Spaans moeten stellen, zodat mensen je kunnen begrijpen en zodat je natuurlijk de taal kunt oefenen. Immers, je weet nooit wanneer je een vraag zult moeten stellen, en je Spaanse docent zal er niet zijn om je op elk moment te helpen.

Er zijn veel situaties waarin je vragen zal moeten stellen , vooral als je net aangekomen bent en je nog niet gewend bent aan de manier waarop dingen gaan of de weg in de stad nog niet weet. Je zult waarschijnlijk op een punt komen dat je vragen moeten stellen over een bepaalde route, want zelfs als je de kaart aan het lezen bent, kan je gemakkelijk iets over het hoofd zien. Daarom is het belangrijk te weten hoe je moet vragen waar iets is. Je zou misschien iest willen vragen over hetgene waar je tegen aan kijkt, bijvoorbeeld als je een monument in een Spaanse stad ziet kun je vragen wie het is en wat ze gedaan hebben om het te verdienen. Als je iets ziet dat nieuw voor je is, zoals een traditioneel gerecht, zou je misschien willen vragen wat het is; als je een reis of een avondje uit aan het regelen bent, dan de vraag ´wanneer´ is belangrijk om te weten, of in een winkel waar iets niet goed geëtiketteerd is zul je willen vragen hoeveel het kost als je het wilt kopen. Ook kan het in veel situaties nodig zijn om te vragen waarom iets is zoals het is.

In deze lijst hebben we alle vragen samen gebracht die je tijdens je verblijf het meest zult gebruiken. Je zult zien dat ze kort en eenvoudig zijn, maar ze zullen van grote hulp zijn! Je kunt ze gebruiken om te beginnen met al je vragen, dus wanneer je ze allemaal kent, kun je verder gaan met het leren van andere soorten woordenschat uit onze lijsten - zoals het leren van de verschillende woorden die te maken hebben met een stad, als je in staat wilt zijn om naar een bepaalde routebeschrijving te kunnen vragen. Schrijf alles op om het beter te kunnen onthouden, en wees niet bang om dingen te vragen wanneer je in Spanje bent. Wij zullen blij zijn om na je aankomst antwoord te geven op al je vragen.

Wie?
Wie? (meervoud)
Wat?
Waar?
Waar is de_____?
Wanneer?
Waarom?
Hoe?
Hoeveel?
Hoeveel kost dit?

¿Quién?
¿Quiénes?
¿Qué?
¿Dónde?
¿Dónde esta ______?
¿Cuándo?
¿Por qué?
¿Cómo?
¿Cuánto?
¿Cuánto cuesta?