Spaans Vormen
Spaanse informatiebronnen

Geometrische Vormen / Figuras geométricas

Hoewel je het misschien niet zult geloven, zal het eigenlijk zeer nuttig voor je zijn om de namen van bepaalde vormen in het Spaans te leren kennen. We suggereren niet dat je je geometrische kennis in een taal klas moet bewijzen, maar het is waarschijnlijk dat, op een bepaald moment, je een nauwkeurige beschrijving moet geven voor een bepaald object - en in feite, terwijl je nog steeds je woordenschat aan het opbouwen bent, wil je misschien woorden gebruiken die de vorm beschrijven omdat je misschien het juiste woord voor iets niet weet. Zo kun je de persoon met wie je aan het praten bent duidelijk maken wat je bedoelt maar dan op een andere manier.

Bijvoorbeeld, je zou misschien aan iemand willen vragen om een bord door te geven wanneer je in een tapas restaurant aan het eten bent - maar in plaats van de ronde die dicht bij jou staat, vraag je voor de vierkante net een beetje verder weg. Dit is slechts een willekeurig voorbeeld van een moment waarin het zin heeft om vormen te gebruiken om een object te beschrijven, maar er zijn zeker vele anderen, zoals; als je iets verliest van je persoonlijke bezittingen terwijl je op school bent, dan zou je het waarschijnlijk zo duidelijk mogelijk willen uitleggen aan de docent of ander personeelslid wie jouw aan het helpen is om het terug te vinden. Aan de andere kant, zullen er andere manieren zijn om de woorden te gebruiken, en je kunt er zelf misschien een paar bedenken. Sommige vormen worden vaak gebruikt, bijvoorbeeld de vorm van een ster - die uiteraard genoemd is naar het object in de lucht die erop lijkt, en die je eventueel nog in allerlei situaties kunt beschrijven.

Sommige van deze woorden kunnen andere betekenissen hebben wat logisch is dankzij hun vorm. Bijvoorbeeld, hoe zou je in het Spaans definiëren wat dobbelstenen zijn, zonder gebruik te maken van het woord "cubo"? Wist je dat in sommige plaatsen ijshoorntjes bekend zijn als "conos"? Of wist je dat in sommige Spaanse steden, er mysterieuze kerken zijn die zeshoekige zijn in vorm? Kennis van enkele geometrische basisvormen in het Spaans zal je ook helpen in een groot aantal situaties. Je zult zeker een aantal van deze termen zien in het dagelijkse leven en in conversaties, en hoewel sommigen misschien iets minder bekend zijn, moet het gezegt worden dat zonder de kennis hoe ze te zeggen - welke alle jonge Spaanse kinderen vroeg zullen leren op school- zal je niet in staat zijn om jezelf te beschouwen als een vloeiende spreker.

Cirkel
Ovaal
Vierkant
Rechthoek
Driehoek
Ruit
Trapezium
Ster

Veelhoek
Pentagon
Zeshoek
Zevenhoek
Achthoek

Kegel
Kubus
Cilinder
Piramide

Círculo
Ovalo
Cuadrado
Rectángulo
Triángulo
Rombo
Trapecio
Estrella

Polígono
Pentágono
Hexágono
Heptágono
Octógono

Cono
Cubo
Cilindro
Pirámide