Uit en Over Woordenschat
Spaanse informatiebronnen

Het is niet dat we je aanmoedigen om uit te gaan en te genieten van het levendige en bruisende Spaanse nachtleven, maar we weten dat je het gaat meemaken. Boven alles, als je Spanjaarden ontmoet, zul je zien dat elk excuus goed is voor het hebben van een drankje op een terras, om uiteten te gaan, voor het gaan naar een soort van show of om te gaan winkelen. Het gaat allemaal om het sociale leven hier in Spanje, en de Spanjaarden zullen des te meer spraakzaam zijn als je een praatje met ze begint te maken terwijl ze uit zijn als dat je ze gewoon op straat in een normale situatie tegen zou komen.

We gaan je een paar adviezen geven om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke tijd zult hebben. Ten eerste, zorg ervoor dat je vertrouwen hebt in je Spaanse vrienden omdat ze altijd weten waar de beste plaasten zijn om te eten, waar de goedkoopste bieren worden verkocht en waar de beste plaatsen zijn om de nieuwste muziek te luisteren. Ten tweede, zorg ervoor dat je kennis neemt met de volgende voorwaarden. Dit is een lijst van de woordenschat die we voor jou hebben samengesteld met zowel het Spaans als de Nederlandse vertalingen, zodat je kunt zien waarover je moet praten als je uit bent. De lijst bevat veel nuttige woorden die je ten eerste zullen helpen met het organiseren van een nacht uit of zelfs met het plannen van de volgende als je eenmaal nieuwe vrienden hebt ontmoet en hebt besloten dat je ze later nog een keer wil zien. We hebben de termen verzameld die je nodig zou kunnen hebben op verschillende plaatsen - als je uit gaat voor een hapje eten in een restaurant om de traditionele Spaanse keuken te proeven; als je de stad in gaat om te genieten van het nachtleven daar; als je gaat winkelen gedurende de dag om wat dingen te halen die je mee naar huis kunt nemen; en als je naar het strand gaat, wat altijd een favoriete hotspot is onder degenen die Spanje bezoeken of een taalcursus volgen in een van de kuststeden.

Er zijn een heleboel dingen die je zou moeten zeggen in deze verschillende plaatsen, zelfs als je zelf niet echt zo geïnteresseerd bent in het socialiseren als anderen dat zijn. Mogelijk moet je items op het menu bespreken met de ober, om bepaalde dingen van het gerecht weg te laten of juist aan toe te voegen, en natuurlijk wil je ook in staat zijn om het menu te begrijpen. Het kan nodig zijn om iemand te vragen of je wat zonnebrandcrème kunt lenen, of naar een winkel gaat en ontdekt of je het daar kunt kopen - en als je aan het winkelen bent voor kleding of schoenen dan zou je misschien de winkelassisente moeten vragen of ze iets in jouw maat kunnen vinden. Wanneer je op pad bent zou je misschien om een routebechrijving naar een bepaalde plek moeten vragen, daarom is het handig te weten hoe je dat moet doen in het Spaans.

Spaans Woordenschat - Uit & Over