Spaans Stad
Spaanse informatiebronnen

In het dorp / En el pueblo

Voel je je een beetje gedesoriënteerd omdat je een aantal documenten bij een bepaald adres moet ophalen en je weet niet hoe je in het Spaans moet vragen hoe je er kunt komen? Ben je gewoon op zoek naar een bepaalde winkel en heb je geen idee waar het is? Maak je geen zorgen, in deze sectie zul je zowel de belangrijkste soorten van de wegen als andere gerelateerde woorden vinden die je zullen helpen om te navigeren wanneer iemand je verteld heeft waar je heen moet en hoe je naar de verschillende plaatsen rond het dorp of stad kunt komen.

Het kan heel belangrijk zijn om te weten waar je naartoe gaat als je voor het eerst aankomt in Spanje of een van de andere Spaanstalige landen waaruit je kunt kiezen om Spaans te leren. Wanneer je bijvoorbeeld uit het vliegtuig komt, moet je wellicht een taxi naar het dichtstbijzijnde station nemen, in dat geval is het belangrijk om naar die plaats bij naam te vragen. Mogelijk moet je misschien met de bus, dan is het noodzakelijk om het onderscheid tussen de twee verschillende soorten vervoersknooppunten te weten. Je kunt eenvoudig beginnen met het inzien hoe belangrijk het is om deze woorden en zinnen tot je beschikking te hebben, vooral als je je wat meer in de stad hebt gevestigd en je vaker uit gaat op zoek naar verschillende plaasten om dingen te kopen die je nodig hebt, of misschien een excursie gaat doen in een nabijgelegen gebied. Het weten van deze woorden kan je helpen om vrijer te reizen.

Daarom, als iemand in het Spaans tegen je zegt "de bibliotheek is op de hoek naast het politiebureau", zul je geen probleem hebben. En als iemand je vraagt waar de dichtstbijzijnde markt is, kan je ze het met vertrouwen en nauwkeurigheid vertellen - zolang je het antwoord weet, natuurlijk! Houd deze lijst bij de hand, door het uit te printen of door het op te slaan als bookwijzer van je webbrowser als je in staat wilt zijn om het allemaal te leren en het terug kan bekijken zo vaak als mogelijk. Dit je zal helpen om alle informatie te krijgen die je nodig hebt wanneer je naar plaatsen op zoek bent waar je heen moet gaan.

Straat
Laan
Plein
Trottoir
Centrum
Buurt
Gebouw
Stoplicht
Straatlantaren
Supermarkt
Markt
Vismarkt
Bakkerij
Patisserie
Winkelcentrum
Politiebureau
Apotheek
Ziekenhuis
Stomerij
Bank
Bibliotheek
Postkantoor
School
Museum
Luchthaven
Busstation
Treinstation
Taxistandplaats

La calle
La avenida
La plaza
La acera
El centro
El barrio
El edificio
El semáforo
La farola
El supermercado
El mercado
La pescadería
La panadería
La pastelería
El centro comercial
La comisaría de policía
La farmacia
El hospital
La tintorería
El banco
La biblioteca
Los correos
La escuela
El museo
El aeropuerto
La estación de autobuses
La estación de trenes
La parada de taxi