Veelvoorkomende Spaanse Werkwoorden
Spaanse informatiebronnen

Nuttige & Veelvoorkomende Spaanse Werkwoorden

Wat zijn de meest voorkomende werkwoorden die gebruikt worden in de Spaanse taal? We hebben de tijd genomen om ze hier voor je op een rijtje te zetten zodat ze beschikbaar zijn wanneer je ze ook maar wilt bekijken of ze voor het eerst wilt gaan leren. Sommige voorbeelden dat we inbegrepen hebben zullen je misschien verwarren omdat ze ongewone werkwoordsvormen gebruiken of omdat ze klinken alsof het iets anders betekend, maar je zult ze in een vele reeks zinnen en uitdrukkingen horen, daarom is het belangrijk dat je zo snel mogelijk begint met het leren van de betekenis. Je zult ze heel vaak gaan horen, dus zodra je ze eenmaal geleerd hebt zul je waarschijnlijk niet snel vergeten wat ze betekenen.

Werkwoorden zijn zeer nuttig, en in veel gevallen vormen ze het belangrijkste onderdeel van de zin. Als je ergens wilt uitgaan, als je iets te eten moet halen, of als je gewoon aan het werk moet - al deze zinnen vereisen het gebruik van werkwoorden! Omdat we in verschillende tijden spreken, zoals het verleden, heden en de toekomst, veranderen de woorden afhankelijk van de context, net zoals in het Nederlands, en een van de lastigste onderdelen van het leren van een nieuwe taal is het uitzoeken van de patronen en hoe de werkwoorden veranderen. Onze hoogopgeleide Spaanse docenten weten er alles van hoe ze ervoor kunnen zorgen dat je dit kunt leren in een korte tijd, dus als je bij ons komt studeren maak je dan geen zorgen of je in staat bent om dit allemaal op te begrijpen aan het einde van je verblijf.

Deze werkwoorden zijn de meest fundamentele en degene die veelzijdig gebruikt worden, dus door ze te gebruiken zul je in staat zijn je in veel situaties te redden, en je zult ze natuurlijk elke dag in Spanje horen! Zorg ervoor dat je een kopie van deze lijst bij de hand hebt als je in staat wil zijn de belangrijkste werkwoorden die je in gesprekken zou kunnen gebruiken snel te kunnen herinneren. En als je aan het begin van je verblijf er niet zeker van bent hoe je het woord in de juiste tijd moet gebruiken, probeer ze dan gewoon als heel werkwoord te zeggen en kijk of ze je begrijpen.

Bailar
Beber
Buscar
Cambiar
Caminar
Cantar
Cocinar
Comer
Comprar
Decidir
Despertar
Escuchar
Esperar
Estudiar
Hablar
Hacer
Ir
Limpiar
Llegar
Llorar
Mirar
Necesitar
Oir
Poder
Querer
Salir
Tocar
Trabajar
Ver
Viajar

Dansen
Drinken
Zoeken
Veranderen
Lopen
Zingen
Koken
Eten
Kopen
Beslissen
Wakker worden
Luisteren
Wachten/Hopen
Studeren
Praten/Spreken
Doen
Gaan
Schoon
Krijgen/Arriveren
Huilen
Kijken
Moeten
Horen
Kunnen
Willen
Vertrekken/Uitgaan
Aanraken
Werken
Zien
Reizen