Spaans School Woordenschat
Spaanse informatiebronnen

Op School / En la escuela

Als je naar Spanje gekomen bent om Spaans te leren, dan is het duidelijk dat je veel verschillende woorden die gerelateerd zijn aan je lessen zal moeten leren: bijvoorbeeld; over de klas praten, misschien over de middelbare school, je medestudenten, briefpapier ... Deze woorden zijn zeer eenvoudig te leren, maar, als je twijfels hebt, zijn wij hier om je te helpen. We hebben hier samen een aantal nuttige woorden voor je geplaatst die van pas kunnen komen in allerlei academische situaties.

Het is gemakkelijk te zien hoe je deze woorden nodig hebt vanaf het begin van je verblijf. Als je nog niet in staat was om de weg naar school te vinden op de manier dat je had verwacht, dan zou je misschien iemand om een routebeschrijving willen vragen, en zodra je eenmaal de school binnen bent, zou je misschien iemand willen vragen waar het klaslokaal is waar je heen moet. Na de les zul je van de leraren misschien te horen krijgen hoe je bij de bibliotheek komt om extra te studeren, of hoe je misschien bij de eetzaal kunt komen als je iets wilt eten. Het is noodzakelijk om te weten dat er naar jou verwezen word als iemand je aanspreekt met student, en om te weten hoe je de aandacht van een leraar kan trekken. We zouden nog eeuwig door kunnen gaan met het noemen van allerlei manieren wanneer je deze lijst nodig zou kunnen hebben.

Deze pagina bevat zowel de termen die het meest gebruikt worden in school of in de klas en verwijst ook naar meer wetenschappelijke aspecten als de namen van de vakken, zodat je precies weet hoe je ze moet noemen. Dankzij deze woorden, zul je in staat zijn om zonder problemen te communiceren met je leraren, klasgenoten of zelfs met het administratief personeel in je school, dus zorg ervoor dat je een kijkje neemt voordat je de lijst weglegt en denk eraan ze te leren want het kan erg handig zijn.

School
Universiteit
Klaslokaal
Eetzaal
Laboratorium
Bibliotheek

Leraar
Student
Directeur

Bureau
Stoel
Schoolbord
Krijt
Gom

Rugzak
Potloodhouder
Pen
Potlood
Punteslijper
Papier
Notitieboekje
Boek
Liniaal
Schaar
Lijm
Plakband

Les
Huiswerk
Opstel
Examen

Schoolvak
Spaans
Geschiedenis
Wiskunde
Wetenschap
Biologie
Scheikunde
Natuurkunde
Computerwetenschappen
Kunst
Religie

La escuela / El colegio
La universidad
La clase / La aula
El comedor
El laboratorio
La biblioteca

El profesor / La profesora
El alumno / La alumna
El director / La directora

El pupitre
La silla
La pizarra
La tiza
El borrador

La mochila
El portalápiz
El bolígrafo
El lápiz
El sacapuntas
El papel
El cuaderno
El libro
La regla
Las tijeras
El pegamento
El celo / La cinta adhesiva

La lección
Los deberes / La tarea
El ensayo
El examen

La asignatura
El español
La historia
Las matemáticas
La ciencia
La biología
La química
La física
La informática
El arte
La religión