Spaans voor Reizen
Spaanse informatiebronnen

Spaans voor Reizigers / Español para viajeros

Tegenwoordig, of het nou voor plezier of voor zaken is, mensen nemen de tijd om meer en vaker te reizen, evenals verre reizen. Dit betekend dat we een grote hoeveelheid van onze tijd moeten besteden aan afspraken maken of het vragen om informatie met betrekking tot reizen. Deze tijd dat je nodig hebt om alles uit te vogelen kan aanzienlijk worden verminderd als je de essentiële woordenschat weet, dat je zal helpen vragen te stellen en de antwoorden te begrijpen.

Het belangrijkste doel van de lijst die we hier voor je hebben verstrekt is om ervoor te zorgen dat je zonder problemen in een Spaanstalig land in een haven of luchthaven kan reizen, of zelfs kunt communiceren met een reisbureau of iemand anders die je reis aan het regelen is. Deze pagina zal van grote hulp zijn als je moet weten wat voor soort ticket je moet kopen of naar welk teken je extra aandacht moet geven wanneer je door de douane gaat. Je kunt je voorstellen hoe er vele manieren zijn waarin het weten van de juist woordenschat je echt kan helpen: het is de manier waarop je ervoor kan zorgen dat je een eenpersoons of tweepersoons kamer in een hotel krijgt, evenals het controleren of je een hotel of hostel gekozen hebt afhankelijk waar je voorkeur naar uit gaat; het kan je helpen naar de plek te komen waar je heen wilt, door een taxichauffeur te vragen om je naar de juiste transport hub, zoals een vliegveld of treinstation te brengen; het kan je helpen naar de juiste ticket te vragen zodat je op de plek terecht komt waar je moet zijn, en het kan je helpen om bij het juiste gedeelte van de luchthaven of station te komen, zodat je naar de juist platform gaat of je paspoort klaar hebt wanneer dat nodig is. Het kan je zelfs vertellen welke pamfletten je kunt ophalen die een kaart van het gebied zal weergeven, of welke uitgebreider zijn en je voorzien van een volledige gids over wat te doen en waar te gaan!

Je kunt deze lijst dicht bij de hand houden wanneer je voor het eerst naar Spanje gaat en als je denkt deze nodig te hebben om naar terug te verwijzen, of bewaar het als bookwijzer!

Zakenreis
Vakantie/Vakantie reis
Huwelijksreis

Hostel
Hotel
Eenpersoonskamer
Tweepersoonskamer

Luchthaven
Treinstation
Busstation
Ticket
Enkele ticket
Retourticket

Dienstregeling
Aankomst
Vertrek
Vertraging

Duane
Paspoort
Visa
Bagage
Handbagage

Gids
Reisgids
Kaart

Viaje de negocios
Viaje de turismo
Luna de miel / viaje de novios

Hostal / albergue
Hotel
Habitación individual
Habitación doble

Aeropuerto
Estación de tren
Estación de autobus
Billete
Billete de ida
Billete de ida y vuelta

Horario
Llegada
Salida
Retraso

Aduana
Pasaporte
Visado
Equipaje
Equipaje de mano

Guía
Guía
Mapa