Planten in Spaans
Spaanse informatiebronnen

Bomen, planten en bloemen / Los árboles, las plantas y las flores

Of je nou een bos bloemen gaat kopen voor een Spaanse vriend of dat je de dokter moet vertellen dat je allergisch bent voor een bepaald soort stuifmeel in Spanje, deze lijst zal van grote hulp voor je zijn en nuttig in veel andere situaties. Je zult de namen vinden van de belangrijkste soorten planten, bloemen en bomen die je misschien zou willen weten in Spanje. Natuurlijk, dit is geenszins een volledige lijst van alle soorten planten die leven in de wereld, maar het is bedoeld als een start van het basisniveau die je eenvoudige termen zal geven waar je later op kan bouwen als je een bijzondere belangstelling hebt om over dit soort dingen te praten.

Je zult zien dat de lijst die we hebben samengesteld de namen bevat voor zowel de verschillende delen van de planten als de verschillende soorten vegetatie. Sommige van deze woorden zullen je verrassen door hun gelijkenissen met de Nederlandse woorden, daarom zullen ze makkelijk te leren zijn. Zoals je kunt zien, het leren van woordenschat in het Spaans is niet zo moeilijk als het gaat om woorden die gelijk zijn aan deze. Daarom moet je in staat kunnen zijn ze vrij gemakkelijk in je hoofd te stamen en ze dan natuurlijk ook te kunnen herinneren.

In wat voor situaties zul je het nodig hebben om woorden te weten die planten, bloemen en bomen omschrijven? Nou, als je een nationaal park bezoekt in een Spaanstalig land is het gebruikelijk dat er een gids mee gaat die dingen zal gaan beschrijven, dan is het natuurlijk handig als je er ook wat van kan verstaan, of je moet op zijn minst in staat zijn de pamfletten te lezen of andere informatie over het park. Als iemand bloemen voor je wil kopen of je een geschenk geeft dat een bloemengeur heeft, zul je in staat moeten zijn te vertellen wat je favoriete bloem is en vice versa als jij degene bent die de aankoop doet. Als je allergisch bent voor stuifmeel of voor een bepaald soort plant dan kan het in het bijzonder belangrijk zijn dat je deze informatie over kan brengen aan de persoon die het moet weten, om je allergie te behandelen of te voorkomen. Als je erover nadenkt zijn er een tal van situaties waarin je deze woorden zou moeten gebruiken.

Boom
Struik
Plant
Bloem

Blad
Stengel
Doorn
Wortel
Bloemblad
Stuifmeel

Eik
Iep
Ceder
Beuk
Kastanje
Palm
Cactus

Roos
Tulp
Madeliefje
Violet
Anjer
Lelie
Zonnebloem
Gele narcis
Papaver
Lila

El arbol
El arbusto
La planta
La flor

La hoja
El tallo
La espina
Una raíz
Un pétalo
El pólen

El roble
El olmo
El cedro
La haya
El castaño
La palmera
El cactus

La rosa
El tulipán
La margarita
La violeta
El clavel
La azucena / El lirio
El girasol
El narciso
La amapola
La lila