Spaans Natuur
Spaanse informatiebronnen

Of je nou woordenschat wilt leren dat helemaal nieuw voor je is of je geheugen wilt opfrissen nadat je een Spaanse cursus hebt gevolgd, je kunt de pagina´s die we voor jou hebben samengesteld hieronder doorbladeren voor een ruim overzicht van Spaanse woordenschat gerelateerd aan de natuur. De lijst die we hebben samengesteld bestrijkt een brede range aan onderwerpen waar je misschien meer over zou willen weten, van soorten dieren en hoe je ze kunt noemen, tot bomen en planten en zelfs tot de manier hoe je over het weer kan praten, zodat alles wat een natuurlijke invloed heeft nu iets kan zijn waar je met vol zelfvertrouwen over praat met native speakers in Spanje en andere Spaans sprekende landen.

Van de Pyreneeën tot de Canarische eilanden, natuurlijke landschappen in Spanje zijn enorm gevarieerd: groene weiden en groene bossen die leiden naar woestijngebieden en schijnbaar droge vlaktes die eigenlijk barsten van het leven. Door de rijkdom van onze natuurlijke landschappen is er een uitgebreide set van woordenschat om ze te omschrijven. De diversiteit word nog indrukwekkender wanneer je uit Spanje bent in andere Spaanstalige klimaten: in Chili, bijvoorbeeld, kun je al het extreme vinden van de met sneeuw bedekte bergen tot de droge en stoffige woestijnen, en dit betekend dat er een even breed scala aan flora en fauna ontdekt kan worden. Je zult zeker meer over al deze dingen willen weten wanneer je het land waarin je verblijft aan het verkennen bent, en misschien wil je ze zelfs wel intensiever gaan bestuderen als je eenmaal gezien hebt hoe mooi de diversiteit van het leven in deze delen van de wereld kunnen zijn.

Vanwege het feit dat er zo veel diversiteit is om over te praten, hebben we deze sectie verdeeld in drie delen om het overzichterlijker te maken en je alles wat je nodig hebt zonder problemen kan vinden. In het eerste gedeelte kun je de verschillende namen van dieren bestuderen, waaronder zowel huisdieren als wilde dieren, zodat je kunt praten over de soorten die je hebt gezien of zou willen zien evenals het beschrijven van je eigen huisdier. In het tweede gedeelte kun je de namen van de verschillende soorten planten en bomen leren evenals hun verschillende delen zodat je met de gidsen of de lokale bevolking kan praten over de prachtige natuur dat je om je heen ziet. In het laatste gedeeltje zul je in staat zijn om onderscheidt te maken tussen de verschillende soorten klimaten die je in Spanje en daarbuiten zult vinden, zodat je kunt deelnemen in een tijdsverdrijf dat als favoriet wordt beschouwd bij menig Nederlandse sprekers: praten over het weer. Verdiep je door de sectie te kiezen die je als eerste wil lezen, en vergeet niet om terug te keren naar de pagina´s als je wilt leren hoe je iets kan zeggen dat te maken heeft met de natuurlijke wereld en al haar elementen!

Spaans Woordenschat - Natuur