Spaans Muziekinstrumenten
Spaanse informatiebronnen

Muziekinstrumenten / Los instrumentos musicales

Heb je ooit werken van componisten als Manuel de Falla, Isaac Albéniz of Joaquín Rodrigo gehoord op een bepaald punt in je leven? Deze mensen zijn allemaal internationaal geprezen Spaanse componisten die Spaanse muziek tot de top brachten en die hun leven Spaans sprekend als moedertaal geleefd hebben. Als je de kans hebt, raden wij je aan om naar een van hun concerten te gaan. Daarnaast zijn er ook nog moderne pop zangers die de Spaans taal in hun hits gebruikt hebben, zoals Shakira of Enrique Iglesias, die erin geslaagd zijn aan de top te komen van hitlijsten in veel verschillende landen.

We zijn begonnen met het praten over orkesten, die de traditionele instrumenten gebruiken, en vervolgens stapten we over naar de meer modernere liederen die waarschijnlijk volledig andere instrumenten gebruiken. Weet je al hoe je de namen van de verschillende soorten muziekinstrumenten kunt zeggen in het Spaans? Het is geen probleem als je het nog niet weet, omdat we die hieronder met de vertalingen voor je behandelen. Deze lijst met termen zal je helpen te weten wat een cimbaal of een fluit is, zodat je het meeste uit de Spaanse muziek kunt halen terwijl je ook in staat bent om het te bespreken met je Spaanstalige vrienden - en als je zelf een muzikant bent is het van groot belang dat je in staat bent te omschrijven wat je bespeelt. Of je nou naar de radio aan het luisteren bent om de laatste populaire Spaanse liederen je horen, of aan het genieten bent van een optreden van een klassiek orkestwerk, met deze lijst zul je in staat zijn gewoon te kunnen vertellen wat je hoort.

Vergeet niet als je geïnteresseerd bent in muziek, in zowel het luisteren ernaar of het bespelen ervan, je een geweldige manier kunt vinden om deze kant van de dingen te ontdekken door deel te nemen aan een van onze Spaans en muziek cursus. Deze leert je alles over de traditionele manieren waarop muziek werd gespeeld in Spaans sprekende culturen, zodat je het zelf kunt spelen en ook kan genieten van het leren over het bruisende verleden van deze kant van het leven voor Spaanstaligen. Plus, het voegt echt de kans toe om veel plezier te hebben en geeft ontspanning in de week, zodat als je liever doorgaat met leren je ook kan genieten.

Piano
Toetsenbord
Orgel

Saxofoon
Trompet
Kornet
Trombone
Tuba
Fluit
Klarinet
Hobo
Doedelzak

Percussie
Drum
Cimbaal

Gitaar
Viool
Cello
Altviool
Contrabas
Harp

Bespelen (van een instrument)

Band
Symfonie
Orkest
Symfonieorkest

El piano
El teclado
El órgano

El saxofón
La trompeta
La corneta
El trombón
La tuba
La flauta
La clarineta
El oboe
La gaita

La percusión
El tambor
El címbalo / El platillo

La guitarra
El violín
El violoncelo
La viola
El contrabajo
La arpa

Tocar

La banda / El grupo
La sinfonía
La orquesta
La orquesta sinfónica