Mensen beschrijven in Spaans
Spaanse informatiebronnen

Of je nou nieuwe woordenschat wilt leren of terugkomt om je geheugen op te frissen over wat je eerder gezien hebt, voel je vrij om de pagina´s te bekijken die hieronder zijn gelinkt voor een volledig overzicht van Spaanse woordenschat en zinnen die nuttig zullen zijn wanneer je mensen wilt beschrijven, zowel fysiek als emotioneel, of je nou over jezelf aan het praten bent of over iemand anders. Er zijn veel manieren waarop je iemand kunt beschrijven om een compleet beeld van hen te geven, dus is het belangrijk dat je de nodige taalvaardigheid tot je beschikking hebt om echt over iemand te kunnen praten en de informatie te kunnen geven die je wilt of moet. Het kan nodig zijn dat je moet praten over hoe iemand eruit ziet of hoe ze als persoon zijn, en wanneer je over jezelf praat zou je misschien over je gevoelens willen praten. Daarom deze woordenschat bij de hand hebben is iets wat je zeker kan helpen in verschillende situaties.

Taal is wat ons in staat stelt om op andere mensen te reageren en te communiceren op vele manieren; daarom is het niet verrassend dat alle talen in de wereld veel verschillende termen hebben voor het beschrijven van het uiterlijk en de emoties van mensen op een complete manier. Spaans is geen uitzondering, en om deze reden hebben wij hier verschillende secties van pagina's gewijd aan dit soort woordenschat zodat je een kijkje kunt nemen en kunt proberen ze te leren als je denkt dat ze nuttig kunnen zijn wanneer je een praatje maakt met een echte Spanjaard. Er zijn veel gevallen waarin je iemand zult moeten beschrijven: als iemand om je familie vraagt of over de mensen die je van thuis kent, dan kun je precies vertellen hoe ze zijn en wat je leuk aan ze vindt. Als je een film aan het bespreken bent die je net gezien hebt als een extra onderdeel van het leerproces dan kun je een bepaald karakter beschrijven; als je op zoek bent naar iemand, misschien een klasgenoot waarmee je ´s nachts mee uit bent geweest maar elkaar kwijt bent geraakt, dan zou je diegene misschien willen beschrijven om te kijken of iemand hem gezien heeft. Je zou zelfs misschien lichaamsdelen en gevoelens moeten beschrijven aan een dokter als er iets gebeurd is en je medische hulp nodig hebt.

Ten eerste zal je een pagina vinden die gewijd is aan de beschrijving van het menselijk lichaam en zijn verschillende onderdelen, die van pas kunnen komen voor beschrijvingen en medische situaties. De tweede lijst is gewijd aan de kenmerken van mensen die je zal helpen om over ze te praten met anderen. De derde lijst gaat over kleding welke van pas kunnen komen wanneer je aan het winkelen bent of op zoek bent naar iemand in het bijzonder, en de vierde lijst is gewijd aan emoties zodat je kunt bespreken hoe je je voelt. Dit is een complete gids voor het beschrijven van mensen in alle manieren die mogelijk zijn.

Spaans Woordenschat - Mensen