Medisch Spaans Woordenschat
Spaanse informatiebronnen

Medisch Spaans / Español médico

Wij hopen van harte dat je geen van deze woordenschat nodig hebt terwijl je een van onze Spaanse cursussen aan het volgen bent, maar niets is belangrijker dan kennis van enkele woorden die je zouden kunnen helpen als je medische hulp nodig hebt of als je een dokter moet zien in Spanje. Het kan zijn dat je zelf geen hulp nodig hebt maar dat een vriend van de cursus bewusteloos valt na het stoten van zijn hoofd, of pijn heeft maar niet de woorden weet om het aan de dokter te omschrijven, dan zul je misschien in staat zijn uit te leggen wat de problemen zijn zodat je ervoor kan zorgen dat je vriend de hulp krijgt die hij nodig heeft.

Natuurlijk, als je zelf betrokken bent bij de medische professie dan gaan deze woorden van groot belang voor je zijn. Je zult ze moeten leren, niet alleen om veiligheidsredenen maar in feite voor je eigen baan, vooral als je van plan bent om Spaans in je werk te gebruiken nadat je een Spaanse cursus hebt gevolgd bij ons. Het kan goed zijn dat je geneeskunde in Spanje aan het uitoefenen bent, of dat je Spaanssprekende patiënten in je eigen land ziet, hoe dan ook, je moet in staat zijn met vertrouwen te spreken en ze op hun gemak laten voelen door het gebruik van de juiste woorden op de juiste tijd. Het leren van de eenvoudige basiswoordenschat is ook zeer behulpzaam - er is geen behoefte om dingen ingewikkeld maken, omdat vaak degenen die in een ziekenhuisomgeving zijn gewoon willen weten wat er gaande is in de snelste en met de meest duidelijkste termen.

Hier hebben we een lijst voor jou samengesteld met de termen die het meest door patiënten en artsen gebruikt worden. Maak je geen zorgen als je een dokter of apotheker om advies moet vragen; met slechts een aantal van deze woorden zullen ze je vrij gemakkelijk begrijpen. Als je hulp nodig hebt met het verwijzen naar de specifieke delen van het lichaam die gewond zijn geraakt of niet goed voelen, dan kun je ook verwijzen naar onze lijst over lichaamsdelen op een andere pagina en kun je ze combineren om jezelf zo duidelijk mogelijk te maken.

Kliniek
Ziekenhuis
Ambulance

Patiënt
Dokter
Chirurg
Verpleegster

Verkouden
Griep
Hoest
Pijn
Gezwollen
Infectie
Koorts
Verstuiking

Recept
Geneeskunde
Injectie
Verband
Antibioticum
Antiseptisch
Siroop
Tabletten
Pillen
Gegoten
Krukken

La clínica
El hospital
La ambulancia

El paciente / La paciente
El médico / La médica
El cirujano / La cirujana
El enfermero / La enfermera

Un resfriado / Un catarro
La gripe
La tos
El dolor
Hinchado / Hinchada
La infección
La fiebre
El esquince

La prescripción
La medicina
La inyección
La venda
El antibiótico
El antiséptico
El jarabe
Las pastillas
Las píldoras
La escayola
Las muletas